Report: Oranjebloesem 2022

Report: Oranjebloesem 2022

Net als 17 miljoen andere Nederlanders at ik op 27 april een oranje tompoes, struinde ik in de ochtend de vrijmarkt af én proostte ik met een glas champagne op Willem. En niet dat het feestje toen eindigde hoor. Zeer zeker niet. Na een glas of twee, drie liep ik samen met een grote groep vrienden mijn eigen straat af, want daar stond een groot feest op ons te wachten. In het Olympisch Stadion barstte vanaf 12:00 uur de tent los en werden de bloemetjes buiten gezet bij Oranjebloesem.

Ben ik eindelijk dankzij DGTL gewend om geen muntjes op een festival te kopen, moest ik er bij Oranjebloesem (helaas) aan geloven. Je betaalde hier wél met muntjes en ik zeg het maar eerlijk: die waren niet goedkoop. 1 muntje was ongeveer €3,20, al voelde dit als een rib uit je lijf als je twintig muntjes inslaat. Maar goed, over de drankprijs op een festival valt veel te zeggen, maar dit leed bespaar ik jullie. We weten allemaal dat dit bij een festival hoort.

Bij Oranjebloesem was de prijs van de drank (net als op ieder festival) dan wel bizar hoog – de lockers daarentegen waren mooi betaalbaar én er waren er meer dan genoeg. Iedereen kon zijn spulletjes netjes opbergen. Oranjebloesem werkt met e-lockers wat betekent dat je een code kreeg in plaats van een sleutel. Handig als je onhandig bent en snel iets kwijtraakt én het scheelt borg betalen. De medium lockers kostte €9 de grote lockers €12. Prima prijzen want deze lockers hadden easy peasy de ruimte voor drie spijkerjasjes. +1 voor geld besparen.

Blauwe containerwagens en vreugdedansjes 
Alhoewel geld besparen? Nadat de jassen veilig opgeborgen waren, slenterde we naar de bar. Of je nu zin had in een biertje, een gin tonic of een red bull of ice thee green – de bar bij Oranjebloesem had voor ieder wat wil. Lang bij de bar hoefde je gelukkig niet te staan dus daar gingen we, op missie om het terrein te verkennen. De stage die het meest opviel was de stage met de blauwe containerwagens op elkaar gestapeld. Vier immense containers stonden op elkaar en diende als podium waar de dj’s zorgde voor heuse vreugdedansjes. We werden verblind door de mensenmassa die vrolijk in het oranje of iets anders leuks gekleed was. Oranje shirtjes, hoeden, brillen en slingers om de nek zorgde ervoor dat het echt als een verjaardagsfeestje voelde. Een groot feest voor onze Willem, want groot: dat was het festivalterrein zeker. Waar normaal gesproken topsporters hun marathons rennen, waren er nu duizenden feestgangers in extase aan het dansen en genieten op harde technobeats. Soms was het dan ook duwen en trekken of werd er op je tenen getrapt, maar al met al droegen de meeste festivalgangers een grote glimlach op hun gezicht.

Even chillen
Had je even zin in een snack of behoefte om te ontsnappen aan de grote mensenmassa? Bij Oranjebloesem kon je shoppen bij een mini vintage market, chillen in strandstoelen en in dezelfde area genieten van een Aziatisch hapje of patatje.

Zweven tijdens golden hour
Na een goede bodem was het weer hoog tijd voor een dansje en een fris drankje. Ondergrondse, elektronische muziek zorgde voor een heuse beat in Amsterdam Zuid van artiesten als Sluwe Vos en Joris Voorn. Had je even zin in een disco hitje? Dan was David Funk ook van de partij op het festival. Er was op het terrein van Oranjebloesem namelijk één kleinere stage waar, zo noem ik het: ‘gezellige techno’ werd gedraaid. Af en toe een vrolijk deuntje en een disco hitje door de speakers. Een mooie afwisseling zo, met hardere muziek op de grotere, massale stages. Als je van intieme technofeestjes houdt is Oranjebloesem in het Olympisch Stadion geen goeie tip voor je, maar wil je naar een sick terrein met bizar grote stages en top dj’s wil- dan is Oranjebloesem jouw feest! Als afsluiter van deze top verjaardag van onze koning liet Reinier Zonneveld het publiek springen en zweven tijdens golden hour. Want niet veel later, om 20:00 was het tijd om naar huis te gaan. Behalve voor de echte strijders. Die konden na het Olympisch Stadion doorgaan op de afterparty Nachtbloesem. Proost, op Willem!

Ben je benieuwd naar mijn andere festivalavonturen? Duh. Tuurlijk ben je dat. Volg hier op Festival Fans mijn gezellige reports met natuurlijk niet te missen mijn legendarische video’s!

4 mei 2022

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter