Report: PollerWiesen festival 2016

Report: PollerWiesen festival 2016

Eerste pinksterdag 2016 mochten wij van FF voor de eerste keer dit jaar een report schrijven over een buitenlands festival. Na de vele postitieve verhalen van mede festivalliefhebbers waren wij ontzettend blij uitgenodigd te worden op PollerWiesen Festival in Duitsland. Dit festival, met 4 stages, vindt plaats in de duitse stad Dortmund. De stad die voor de meeste mensen wel bekend staat vanwege het grote voetbalstadion van BVB, wat met haar gele balken boven veel gebouwen uitsteekt. Voor PollerWiesen moet je iets buiten de stad zijn, de natuur in.

De heenreis naar het festival is al een hele belevenis. Waar veel bezoekers uit Nederland de (party)bus nemen, namen wij het duitse openbaar vervoer. Vanaf station Dortmund liep het in de trein over van de festivalgangers. Bier, muziek en feestende mensen mochten eenmalig de rust in de trein verstoren. De organisatie van het festival, wat ieder jaar meerdere edities van het concept plaats laat vinden, heeft met het Revierpark een zeer mooie locatie gekozen. Onder de indruk van de hilltop stage (een grote stage, bovenop een heuvel), werden we bij de beachstage overvallen van de knusse sfeer. Zelfs het zonnetje brak af en toe door. De mainstage was groot en druk, maar overdag werd er zeer weinig gebruik gemaakt van visuals. De nadruk lag duidelijk op de muziek, maar wat decoratie op sommige plekken misten wij wel. Het vrolijkste werden wij bij de ‘secret stage’. Niet zó secret maar wel heel goed gepositioneerd, aan de zijkant van een heuvel zodat je ook op de heuvel savonds nog van de muziek en de ondergaande zon kon genieten.

Hoogte punten van het festival waren toch wel de dj’s op de mainstage. Geheel niet onverwacht maakte Kölsch er met zijn eigen unieke sound weer een dromerig feestje van om ons alvast met de nodige hardere techno klanken voor te bereiden op Marco Carola. In de tussentijd moest er nog wat geswitched worden van podia naar podia. Rodhad, Rodriguez JR en Etapp Kyle doen niet onder voor de grote Italiaanse namen op de mainstage. Al met al werden wij het vrolijkst van de laatst genoemden, Marco Carola en Joseph Capriati wisten exact wat ze met het publiek aanmoesten. Vanaf het eerste nummer van Joseph Capriati werd men weer herinnerd aan hoe geweldig hard techno kan zijn. De muziek was on point, helaas zijn we minder te spreken over de bier prijzen. Bij een bezoekje aan bierland duitsland hoop je toch echt niet 3 euro tot 3.50 voor een biertje kwijt te zijn. Het smaakte wel prima!

Volgend jaar hopen we op beter weer, dat doet de locatie nog meer ten goede. We kijken rijkhalzend uit naar de komende line-up en dromen nog even na met een setje van Kölsch op de achtergrond. Tot volgend jaar PollerWiesen!

20 mei 2016

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter