Report: Pukkelpop 2019

Report: Pukkelpop 2019

In de Limburgse gemeente Kiewit (nabij Hasselt) klinken voor de 34ste keer op rij weer allerlei soorten muziekgenres op het muziekfestival Pukkelpop. De line up is al even verschillend als zijn bezoeker.

Van Anton aus tirol naar de Belgische Royal blood
Op donderdag 15 augustus gaan we van start met een Belgisch getinte line up om de eerste combi/ camping – gangers te verwelkomen met een serieuze knal (letterlijk) de openers dragen dan ook de naam Gestapo Knallmuzik een Belgisch trio die de editie inzetten met de foutste soort après-ski muziek die je kan inbeelden.

Maar niet getreurd! De Gentse rockgroep Black Box Revelation met frontman Jan Paternoster sluiten deze eerste warm up- dag af het met hun alom bekende rock hits.

Klassiek ontwaken op de eerste festival dag
De volgende dag rustig opstaan en genieten van een heerlijk klassiek concert. Ja u leest het goed… dit festival heeft wel degelijk alles in huis. Onder begeleiding van pianist/componist Jef Neve starten we de festival dag met een streepje klassieke muziek.

POMPEN
Genoeg uitgerust en tijd gehad om wakker te worden. Tijd om te POMPEN, niemand minder dan Kraantje Pappie bijt de spits af op de Mainstage. Even tijd om de  festivalweide te ontdekken met zijn 8 verschillende stages en een totaal aan 198 acts.

Nadat we de volledige line up hebben uitgepluisd en beslist hebben wie te gaan bekijken klinken de stevige (voor sommige onverstaanbare) bars van Britse rapper Stormzy al door de speakers van de Mainstage.

pukkelpop-dermot-kennedy

De ruwe Ed Sheeran uit Ierland ?
Niet de enige met een apart Engelstalig accent. Niemand minder dan Ierse folk zanger en upcoming talent Dermot Kennedy vult de Marquee met zijn diep doordringende klok van een stem.

Te vergelijken met een ruwe versie van Ed Sheeran veroverde deze zanger ook het Belgische publiek met zijn Hitsingles Power Over Me maar ook zijn nieuwste Outnumberd wist het publiek woord voor woord mee te zingen. Kortom: een emotioneel overvallend talent om in de gaten te houden.

De nummer 7 meest gestreamde artiest op Spotify strijkt neer in het Belgische Kiewit. Niemand minder dan Amerikaans Rapper / Pop talent Post Malone zet letterlijk de mainstage in de fik met hits als Psycho, Candy Paint en Rockstar waarbij zoals een échte een gitaar in stukken sloeg om zo door te gaan naar zijn laatste nieuwe hit Wow.

pukkelpop-report-19

Koken met lasers in de Boiler room
De emotionele tour afstappen en even uitblazen kan je vervolgens in de beruchte Boiler Room dit jaar een extra speciale editie met een wereldrecord aan laserverlichting. Om deze vaste waarde op te lichten werden maar liefst  een 320-tal laserlampen strategisch geïnstalleerd met reflectiepanelen die zorgden voor een spectaculair zicht dat tegen verwachting in niet voor epileptische aanvallen zorgde noch irriteerde aan de ogen. Deze prachtige show in combinatie met een top line up over heel het weekend met artiesten zoals: Sigma, Stephan Bodzin, Amelie Lens, Camelphat, Fischer, … haast teveel om op te noemen.

I’m the baaaaaaad guy
De laatste dag van het festival is dan ook niet de minste. Met als klappers op de vuurpijl de 16 -jarige sensatie act Billie Eillish die het hoofdpodium veranderde in haar  psychedelische speeltuin toegezongen door een weide vol fans van alle leeftijden die maar al te graag luidkeels “I’m the bad guy” meebrulde.

Wish we could turn back time, to the good old days
De klok slaat middernacht en Amerikaanse band Twenty One Pilots sluit de Mainstage af. Voor wie wil kan nog doorgaan tot 03:00 uur op de house beats van Lefto.

Zo zit de 34ste editie van Pukkelpop er weer op voor dit jaar. Op naar nog een 34 meer!

pukkelpop-next-year

Foto’s: Facebook Pukkelpop & Jules Juten

21 augustus 2019

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter