Report: Qlimax 2022

Report: Qlimax 2022

Op zaterdagavond 26 november stapten wij in een trein naar Arnhem onderweg naar Qlimax. Vanuit het station konden wij de pendelbus naar de Gelredome nemen. Onlangs de vele festivalgangers die gebruik maakten van de bussen ging het erg snel en waren we binnen no time aangekomen in de Gelredome. Je kon de Gelredome betreden via meerdere ingangen, zodat de rijen niet al te lang werden. Ook waren er bij elke ingang genoeg kluisjes aanwezig om jouw jas op te bergen.

In de Gelredome kun je alleen betalen met een Gelredome Wallet. Dat is een speciale betaalpas, die je op elk moment kunt opwaarderen. Aangezien het onze eerste keer in de Gelredome was, moesten wij als eerst een pas aanmaken. Gelukkig was dit heel snel en makkelijk te doen aangezien er meerdere automaten waren. Vervolgens kon je meteen je pas opwaarderen. Dit kon zowel met pin als met cash. We vonden dit systeem heel fijn, aangezien je een pasje veel makkelijker terug kunt vinden in je tas dan losse muntjes. Ook zat je na afloop van het festival niet met overgebleven muntjes en kon je het geld wat nog op het pasje stond de volgende keer weer gebruiken of terugstorten op je eigen rekening. Als het aan ons lag, zouden we dit systeem dus bij meerdere festivals terug willen zien.

Toen was het tijd om de zaal eindelijk te betreden vanuit de tribunes konden we meteen uitkijken op het grote publiek en merkten we de vette decoraties op. Deze decoraties kun je terugzien op onze TikTok. We liepen de tribunes af en bestelden een drankje. We besloten om een paar vrienden op te zoeken die ook op het festival waren, maar zoals we allemaal wel weten met bijna 30 duizend mensen en amper bereik is dat hetzelfde als een naald in een hooiberg zoeken. Maar de wonderen waren de wereld nog niet uit, want na 5 minuten rondlopen hadden we ze al gevonden.

Na twee vette sets van D-Block & S-Te-Fan en Ran-D werd het ons een beetje warm van al het beuken, dus waren we langs de merchandise kraam gegaan om waaiers, ook wel de helden van de avond, te halen. Ook waren de nieuwe collectie van Qlimax, die net uit was en veel leuke zonnebrillen en andere feest accessoires te vinden. Dan nog even snel een drankje en ijsje voor de verkoeling en we gingen weer door. Want de show werd allang vervolgd door Sub Zero Project.

Na nog twee heerlijke optredens van DJ The Prophet en Rebelion merkten we, dat we van al het stampen een beetje vermoeid waren en het was inmiddels al best wel laat. We besloten om wat eten te halen en onze energie op te boosten. De keuze was zeker aanwezig van friet & snacks tot pizza, panini broodjes, kebab en fruit. En voor de mensen die inmiddels moeite hadden om zo laat nog hun oogjes open te houden een koffietentje. Ook was er genoeg zitruimte op de tribunes waar je rustig kon zitten om te eten, maar alsnog van de show kon genieten.

Nadat we wat hadden gegeten, hadden we weer genoeg energie om de laatste uurtjes weer volop te feesten. De laatste drie sets werden gedraaid door niemand minder dan: D-Sturb & Act of Rage, Rooler en Sefa. Ook deze dj’s hadden weer mooie sets gedraaid en feestte iedereen erop los. Wat ook erg vet was, was dat tijdens de optredens er ook live acts waren. Er was op een gegeven moment zelfs een vrouw, die hoog in de lucht aan het plafond van de Gelredome hing en een choreografie uitvoerde op doeken.

Na een hele mooie nacht gingen we weer terug naar huis met mooie herinneringen en een grote lach op onze gezichten. Bekijk hieronder ook onze recap van Qlimax op TikTok:

@festivalfans_nl Dit was Qlimax 2022!👹💜 Lees het report op onze website voor meer info over het feest.🎊💥 #festival #festivalfans #qdance #qlimax #hardstyle #foryou #foryoupage #fyp ♬ The Reawakening (Qlimax 2021 Anthem) – Ran-D & Charlotte Wessels

1 december 2022

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter