Report: REACTiVATE | The Classics Company

Report: REACTiVATE | The Classics Company

Ben jij helemaal fan van Hardstyle Classics? Luister jij het liefst de hele dag naar Early Hardstyle? REACTiVATE past dan perfect bij jou! Afgelopen zaterdag was het oudsgewijs stampen in the Dome in Haaren. Lees snel verder voor het report!

Terug in the Dome
Op zaterdag 23 november was ik al naar REBELLiON geweest, dus de locatie “the Dome” was ik al welbekend mee. Het is een opgezette locatie speciaal voor de 2 indoor events van REBiRTH. Deze keer was er een stukje van de locatie afgezet dus het was iets knusser. De stage was deze keer ook heel mooi, het was duidelijk dat er zeer hard gewerkt was aan de opmaak, visuals op de schermen en de lichtshows. Dit wordt zeer verwelkomd want dit soort dingen voegen toe aan de sfeer en intensiteit van het event!

© REACTiVATE | REBiRTH Events

Tijdmachine
Op dit event werd er vooral Early Hardstyle gedraaid. Ik heb zelf niet echt feestjes kunnen bezoeken die evenredig waren aan REACTiVATE, dit omdat ik zelf pas sinds 2015 naar festivals ga. En REACTiVATE nooit bezocht hebt. Oftewel het was net alsof ik in een tijdmachine stapte waar ik in alle video’s en aftermovies die ik bekeken heb van jaaaaren geleden belandde. Natuurlijk draaien artiesten in het algemeen bekende oude tracks op veel events, maar het unieke hier aan dit event was dat er bijna uitsluitend alleen Classics gedraaid werden.

© REACTiVATE | REBiRTH Events

De line-up en acts
Omdat de artiesten vrijwel alleen Early Hardstyle draaiden hoorde ik veel tracks die ik nog niet live had gehoord. Je kon bijvoorbeeld helemaal losgaan op “This is Who We Are” van The Pitcher, die track heb ik al zo lang willen horen op een event. Het grappige was dat ik op het begin van de set na even te wachten of hij de track zou draaien, toch besloot even naar buiten te gaan. En toen we eenmaal buiten stonden hoorde ik het begin van het liedje. Meteen terug naar binnen rennen natuurlijk!

Naast de set van The Pitcher vond ik de set van Noisecontrollers en Frontliner ook ontzettend gaaf om mee te maken. Elke set was eigenlijk geweldig, maar dit waren mijn persoonlijke favorieten. Als ik om me heen keek kon ik wel zien dat ook het publiek kon genieten van elke set. Early Hardstyle geeft toch altijd zo’n euforisch en intens gelukkig gevoel. En dat was ook te merken bij de rest, iedereen was volop aan het genieten! Ook dat voegt toe aan de sfeer, omdat de verspreiding van positief gevoel een groot effect heeft op hoe je met elkaar omgaat op een festival. En het heeft ook een grote invloed van hoe je het event ervaart, wat dus super positief was. Lekker sfeertje!

© REACTiVATE | REBiRTH Events

Leuk om het “oldskool” volk te zien
Ja, de leeftijd ging van hot naar her, jonge mensen, maar er waren ook een heel aantal Classic lovers die toch zeker wel wat ouder waren dan de gemiddelde festivalganger. Dit vond ik erg leuk om te zien, aangezien ik eigenlijk nooit doorhad dat er zoveel animo was voor de echte Early Hardstyle Classics. Nu ik zelf op dit event ben geweest, snap ik het zeker wel! Natuurlijk is nieuwe muziek leuk, maar soms is het ook echt super gaaf om een beetje terug in de tijd te gaan en lekker oldskool te doen. En daarnaast is het voor veel Classic lovers ook pure nostalgie.

Voor herhaling vatbaar
Overall vond ik het een super geslaagd feest. Het toverde voor de hele avond een lach op de meeste gezichten, en ook die van mij. En guess what? Volgend jaar is REACTiVATE gewoon terug! Dus heb jij dit feestje gemist en lijkt het je wat, zet jezelf dan alvast op aanwezig!

4 december 2019

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter