Report: Rebirth zaterdag 2024

Report: Rebirth zaterdag 2024

Het festivalseizoen van 2024 is van start gegaan en voor mij bestaat er geen beter festival dan Rebirth om het festivalseizoen af te trappen. Samen met een groepje vrienden besloten wij dit magische avontuur aan te gaan. Come with us to discover the mayhem at Rebirth Festival saturday.

Op weg naar avontuur

Ons avontuur begon al in de pendelbus onderweg naar het festivalterrein. Het leek net of iedereen in de bus al jaren met elkaar bevriend was. Of iemand nou Nederlands sprak of uit het buitenland kwam, de taalbarrière hield niemand tegen om gezellig met elkaar te kletsen. Zo te zien hadden onze buren ook zin in een lekker feestje, want er waren genoeg Belgische en Duitse bezoekers aanwezig. Een groepje jongens vertelde uitgebreid hun dagplanning en welke artiesten zij heel graag willen zien. Ook vertelde een meisje dat ze zo erg naar deze dag heeft uitgekeken dat ze zelfs een beetje zenuwachtig is.

Gelukkig was het weer op zaterdag super lekker en scheen de zon volop. Aangekomen bij het festivalterrein waren we blij om te zien dat de looproute vanaf de pendelbus naar de ingang korter is geworden vergeleken met vorig jaar. Al was een ander groepje toch van mening dat het net de wandelvierdaagse was.

Facebook: Rebirth 2024

Blunders en verrassingen

De eerste blunder van de dag was al snel gemaakt. Uit alle enthousiasme om het festivalterrein te ontdekken, hadden wij een kluisje gekocht voor zondag. Voor de oplettende lezers; het was zaterdag. Foutje kan gebeuren, dus we kochten snel een nieuw kluisje en gingen erop uit. Eerste stop van de dag: Rebirth Merchandise. Rebirth had net als elk jaar een nieuwe collectie uitgebracht, dus natuurlijk moesten wij een paar nieuwe items scoren.

Alle stages zagen er dit jaar weer stuk voor stuk geweldig uit. Elke stage op Rebirth Festival heeft iets unieks, wat het festival in mijn ogen erg bijzonder maakt. Het meest bijzondere podium van dit jaar was zonder twijfel Reborn Raw. Ondanks het super creatieve en kleurrijke ontwerp van de stage, stond dit jaar een extreem grote reuzenrad achter de stage. Deze reuzenrad stond er natuurlijk niet alleen voor de sier. Je kon namelijk ook een ritje maken in het reuzenrad en dat hebben wij zonder twijfel gedaan.

Toen we eenmaal boven waren, konden we uitkijken over het gehele festivalterrein. We waren erg onder de indruk van hoe groot het eigenlijk was en hoe duizenden mensen als één grote groep met elkaar aan het feesten waren. Alle handen die op elke kick en beat in de lucht sloegen. Het was zeker het meest vette uitzicht, dat ik tot nu toe op een festival heb gezien.

Facebook: Rebirth Festival

Muzikale en culinaire hoogtepunten

Na de sets van Primeshock, Collusion VS Unload en onze sidequests naar de draaimolen en de kermis attractie gingen we richting de Main stage voor de set van Rooler. Daar kwamen wij, onlangs de grote drukte en een overvolle tent, op een magische wijze een aantal andere vrienden waar we dan ook zeker een tijdje mee hebben gefeest. Ondertussen was het tijd voor een kleine energie boost. Eenmaal bij de foodtrucks aangekomen, was mijn keuze natuurlijk al snel gemaakt. Dit jaar stond er namelijk voor het eerst een kapsalon foodtruck, die natuurlijk mede mogelijk is gemaakt door niemand minder dan Dual Damage. Ze zijn dus niet alleen een positieve invloed op het gebied van muziek.

Sinds dat moment ging de tijd opeens heel snel. We hadden namelijk een hele planning gemaakt van welke artiesten wij 100% wilden zien die dag. We liepen van het ene podium naar het andere en maakten de meest vette shows van de beste artiesten mee, waaronder: N-Vitral, Krowdexx en niet te vergeten B-Front x Phuture Noize met hun nieuwste album. Snelle pauze tussendoor om wat pasta te eten en weer snel door naar niemand minder dan Major Conspiracy. Dit duo valt namelijk nooit te missen. Tijdens het eten van mijn pasta kwam ik achter mijn tweede blunder van de dag. Ik opende mijn camera, die toevallig op selfie-stand stond en zag voor het eerst die dag mijn gezicht weer. Toen kwam ik erachter dat heel mijn neus verbrand was. Tip voor de toekomst: misschien is zonnebrand toch meer nodig dan je denkt, tenzij je op Rudolf het rendier wilt lijken.

Facebook: Rebirth Festival

Einde van de rit

We besloten om nog even naar de Rebellion stage te gaan, aangezien we deze op één of andere manier nog niet hadden gehad. Het zag er tot mijn verbazing best leeg uit, maar ik had het zeker niet willen missen. Cryex was op dat moment aan het draaien en ondanks dat het niet al te vol stond, was iedereen hard aan het beuken en genieten.

De rest van onze avond doorbrachten wij bij Reborn Raw en hebben we de dag afgesloten met een goede klaplong workout. Rond 23:00 uur vertrokken wij richting de pendelbussen zodat iedereen op tijd kwam voor de trein. Met een lach op onze gezichten verlieten wij het terrein, want we wisten allemaal dat we volgend jaar zeker weer terug zullen komen.

16 april 2024

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter