Report: SMERRIG Halloween Festival 2021

Report: SMERRIG Halloween Festival 2021

Jaja, wat heb ik uitgekeken naar deze dag zeg. Mijn eerste festival zonder een maximaal bezoekersaantal van 750 personen. Er was nu zelfs 11.000 man aanwezig op SMÈRRIG Halloween. Twee jaar geleden vond er al een succesvolle editie plaats waar ik bij mocht zijn. Check dit report ook als je benieuwd bent naar de editie van 2019! Door het succes van 2 jaar geleden had ik best wel wat verwachtingen. Ik moet zeggen dat ik niet teleurgesteld ben geraakt!

De aankleding zag er weer tot in de puntjes verzorgd uit. Het thema Halloween was goed te herkennen en de “smerige” plaatsjes waar SMERRIG bekend om staat waren ook overal te vinden. Ik heb zelf erg gelachen bij de aankleding waar de kluisjes stonden. Op de foto hieronder zie je waarom. De organisatie heeft echt nagedacht over alle details. Naast het decor hadden ze ook nog aan grimeurs, een spookhuis en het oh zo vertrouwde kamelenrace gedacht. Af en toe moest ik dus ook even aan de kermis denken.

Smerrig

Vier stages

De achtergrond bij de Mainstage deed ons denken aan een afbeelding van The Joker, maar het was Yung Petsi (van SMERRIG)! Een grote zaal, maar voor mijn gevoel leek het wel kleiner dan de editie in 2019. Verder was de opzet van heel het festival een stuk groter. Er waren nu twee gedeeltes waar je kon eten en rusten. Daarnaast kon je ook terecht bij een zaal die gehost werd door Papi Chulo. Deze indeling heb ik nog nooit bij een festival gezien: Een vierkant podium midden in de zaal wat ronddraaide! Wij zijn hier losgegaan op Bizzey’s meest dansbare muziek. Pluspunt: Een nieuwe ervaring qua zaalindeling. Minpunt: De artiest is op sommige momenten niet te zien, omdat hij dan aan de andere kant van het podium staat om contact te maken met al het publiek.

Waar wij ook een hele tijd hebben gestaan is bij een wel heel bijzondere stage, namelijk Café de puinhoop. De naam deed zijn eer aan. Vrij simpel, maar hoe de organisatie dit verzonnen heeft? Geen idee. Iedereen danste namelijk gewoon op een botsauto baan. Ja, je leest het goed, een botsauto baan! De botsauto’s waren natuurlijk nergens te bekennen, maar dit maakte het niet minder herkenbaar. De unieke look zorgde voor een heerlijke sfeer. Losgaan op smerige, dansbare en harde muziek. Het ging er zelfs zo lekker aan toe, dat verschillende mensen een stapje hoger durfde te gaan om zichzelf in de spotlight te zetten.

In totaal waren er vier stages te vinden en kon je ook nog een rondje wagen voor een potje karaoke!
smerrig

Van feest tot rap en covers tot house

De line-up beloofde dit jaar ook weer veel goeds te worden. Wat voor mij het hoogtepunt was? Dat was het optreden van Bilal Wahib. Het eerste optreden dat ik van hem heb gezien. Een ding is zeker, hij hoefde eigenlijk niet eens mee te zingen. Het publiek deed dit namelijk al voor hem! Die man weet wat ophypen is hoor. Alhoewel hij van mij zeker mocht zingen, want het klonk echt lekker! Daarnaast hebben we ook echt genoten van Broederliefde. Zij hebben mij trouwens nog nooit teleurgesteld als ik eerlijk moet zijn! Verder kon je even terug de tijd in gaan met Abba Fever en een tribute van de Spice Girls. Op het eind van de avond waren wij te vinden bij Johnny500 en sloten we af met een wat harder einde bij De Lievelings DJ’s van je Zusje.
Smerrig

Bij een Halloween feest horen natuurlijk ook Halloween outfits. Verkleed komen was daarom ook de dresscode. Een dresscode die overigens niet verplicht was. Ik denk dat er toch zo’n 80% van de bezoekers verkleed waren, of in ieder geval te zien waren met een Halloween accessoire. Erg leuk om te zien! De duivel oortjes waren trouwens het meest populair haha. Verder kon je aan sommige outfits zien dat er echt veel moeite in was gestoken. Van nepwonden, tot heksen, je keek je ogen uit!
Smerrig
Wat heb ik een heerlijke dag gehad zeg. En weet je wat het mooiste is? We kunnen in januari weer een heerlijk festival verwachten van deze vieze organisatie! Komen we jou dan ook tegen?

 

Bron foto: Joep van Dijk en Jason Setzer (Facebook Smerrig)

10 november 2021

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter