Report: Subcultuur – de Nachtvierdaagse (dinsdag)

Report: Subcultuur – de Nachtvierdaagse (dinsdag)

Vorige week kondigden we de Nachtvierdaagse van het Nijmeegse collectief Subcultuur al aan. Op de tweede (uitverkochte) dag van deze Nachtvierdaagse was Festival Fans erbij en danste tot in de vroege uurtjes door.

Cultureel centrum blijkt toplocatie
Rond de klok van 1 uur arriveren we bij de Lindenberg, de locatie van het feest, waar het vooralsnog vrij rustig is. De Lindenberg is een cultureel centrum in de binnenstad van Nijmegen. Het oogt als een oud en verlaten schoolgebouw met veel beton en een stenen vloer, in onze ogen de ideale uitstraling voor een technofeest. Eenmaal binnen kopen we wat munten en gaan we de trap op naar de Lindenberg zaal, waar het al flink los gaat.

Dansen in de jungle
In de Lindenbergzaal nemen Oliver Huntemann, Some Chemistry en Tim Herfst vanavond de muzikale touwtjes in handen. Huntemann en de uit Nijmegen afkomstige Herfst zijn voor Subcultuur oude bekenden. Voor Some Chemistry is het de eerste keer op Subcultuur. Het decor van de Lindenbergzaal lijkt op een jungle en ziet er indrukwekkend uit. We bestellen een biertje bij de bar aan de achterkant van de zaal en genieten van aardig wat beukers die aan het begin van de nacht al gedraaid worden. Dat belooft veel goeds voor de rest van de avond!

Verwend door lokaal talent
Na wat biertjes en onszelf al flink in het zweet gedanst te hebben besluiten we een kijkje te nemen in de Valkhofzaal die vanavond volledig in handen is van Draaikunde. Draaikunde is een initiatief dat beginnend dj talent uit Nijmegen begeleidt en beter maakt. De zaal is een stuk intiemer dan de grotere Lindenbergzaal en het plafond is een stuk lager. Dit maakt de zaal tot een soort bunker. Waar je in een bunker normaal gesproken knetterharde techno verwacht, was dat in deze zaal niet het geval.

De talenten van Draaikunde draaiden vooral veel house en techhouse van de bovenste plank. De intieme sfeer in combinatie met de muziek bracht het publiek in hogere sferen. Weliswaar een gewaagde keuze van de organisatie om minder ervaren dj’s een podium te bieden, echter een keuze die, in onze ogen, geweldig heeft uitgepakt.

Battle of the silence
Naast de Lindenbergzaal en de Valkhofzaal had de Nachtvierdaagse nóg een area, de silent-disco battle. Het concept is simpel: iedereen een koptelefoon op en switchen tussen twee kanalen van twee verschillende teams. Een leuk initiatief en een fijne afleiding van al het muzikale geweld in de andere twee area’s.

Wij beginnen al aardig wat dansblaren te krijgen en sluiten onze Nachtvierdaagse ervaring af in de Lindenbergzaal waar de energie van het optreden van Oliver Huntemann afspat. Moe maar voldaan wandelen we uiteindelijk richting de uitgang van de Lindenberg en kijken terug op een zeer geslaagde clubnight!

Foto door Stef van Oosterhout

22 juli 2019

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter