Report: Veghel By Day Festival 2020

Report: Veghel By Day Festival 2020

Op zaterdag 17 januari was het eindelijk weer tijd voor een festival! Veghel By Day vond plaats van 13:00 tot 23:00 uur bij de Noordkade. Ik ben zeker een fan van festivals die overdag plaatsvinden. Het mooiste hiervan was dat het ook nog eens in mijn eigen dorp plaatsvond. 15 minuutjes fietsen en we stonden al bij de ingang. We kwamen middags aan en merkte dat het op en top was geregeld betreft de kassa en de kluisjes. Super chill! Hierdoor konden we dus snel gaan feesten. In vergelijking met Tilburg By Day, moest je hier wel met munten betalen.

By Day is een organisatie die festivals organiseert in Nederland en België. Het begon met Eindhoven By Day, wat ze nu al enkele jaren organiseren. Daarnaast hebben ze sinds een tijdje een mooi aantal andere edities bekend gemaakt. Naast Veghel zijn onder andere Roermond, Utrecht en Hasselt niet te missen. Ik vraag me nog steeds af hoe ze bij Veghel zijn gekomen. Ik ben er in ieder geval blij mee haha!

©Foto: Joerigreve.com

Oke, we gaan weer even verder met Veghel By Day. 😉 Wat zo mooi is aan de locatie “De Noordkade”, is dat alles er heel industrieel uitziet. De ruimtes zijn ruim en hoog. Daarnaast staan er grote trappen in de hoofdruimte en zijn de ijzeren stellages niet te missen. Dit geeft een aparte en unieke sfeer die je niet vaak tegenkomt. De locatie heeft twee verschillende ruimtes. Hier hebben ze de vier concepten in verwerkt. In de eerste ruimte was onder andere de Silent Disco te vinden. De Silent Disco was verdeeld over 3 kanalen variërend van Techno, Urban en Hardstyle. Toen ik me hier aan waagde was er helaas geen Urban te horen. Dit zou misschien ook gewoon aan mijn slechte timing kunnen liggen haha. Naast de Silent Disco kon je je benen even laten rusten terwijl je iets lekkers ging halen. HERRIE MET GERRIE was er ook te vinden! Het lekkere house/techno concept had de smaak er goed in zitten. De decoratie zag er waanzinnig uit!

©Foto: Joerigreve.com

In de Main Area waren Terug Naar Toen en REWIND te vinden. Terug Naar Toen was aan de beurt toen wij binnenkwamen. Naast en achter de DJ Booth was een podium gebouwd, hier kon iedereen op verschillende hoogtes losgaan. De mannen hebben er zeker een goed feestje van gemaakt! We gingen echt terug de tijd in toen we de typische “Echo Microfoon” mét licht aangereikt kregen. Zet daar nog je fluoriserende zonneklep bij op, terwijl je jezelf koel houdt met een waaier en je hebt zo het perfecte plaatje! Dit was zeker een pluspunt van de avond, aangezien ik dit nog nooit heb gezien op een festival. Bij REWIND ging écht iedereen los op verschillende hitjes van toen en nu. Een leuke mix wat mij betreft. De confetti was er trouwens in overvloed!

Al met al was dit echt een heerlijke editie! De organisatie heeft al aangekondigd dat er een nieuwe editie in Veghel aan zit te komen. Wanneer dit is, is nog even afwachten. Ik weet wel dat ik er dan zeker weer bij ben!

28 januari 2020

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter