Report: Welcome Home – Martin Garrix ADE

Report: Welcome Home – Martin Garrix ADE

Ons Martin Garrix avontuur begon allemaal op het heerlijke eiland Ibiza, waar wij aanwezig waren bij zijn openingsshow bij Ushuaïa. Op het moment dat wij hier naar buiten liepen, wisten wij het zeker: we moeten naar zijn solo-optreden tijdens het Amsterdam Dance Event (ADE) in our hometown: Welcome Home Martin Garrix!

Ondertussen reist Martin Garrix de hele wereld over voor zijn shows, maar maakt hij ook maar al te graag tijd voor een show in zijn eigen woonplaats Amsterdam. “Het is zo speciaal om op te treden in mijn eigen stad, mijn shows tijdens ADE zijn altijd het hoogtepunt van mijn jaar” – Martin Garrix. Voor de vijfde keer op rij, treedt Martin Garrix op tijdens ADE met maar liefst twee eigen shows. Op vrijdag 18 oktober 2019, mochten deze twee gelukkige dames aanwezig zijn bij de 18+ show in de RAI Amsterdam.

Hoge verwachtingen – High on Life
De voorpret was aanwezig en de verwachtingen waren hoog. Zo gaf ADE zelf aan dat de verwachtingen hooggespannen zijn na het debuut van de liveshow ‘ANIMA’. Met een volledig nieuwe productie inclusief verbluffende beelden in de maak, is Garrix klaar om het publiek opnieuw te verbazen. Zo zou Martin Garrix zorgen voor de beste lichtshow van ADE en zou hij zeker zijn titel “the world’s number 1 DJ” van 2018 waar maken. Het was dit jaar de enige kans om Garrix live te zien tijdens het festival en zoals eerdere jaren was de show uitverkocht.

Programma – Turn up the speakers
Het programma van de avond begon om 22:00 de avond werd geopend door INFUZE, gevolgd door EAUXMAR, BART B MORE B2B SILQUE en LOOPERS. Met het idee in ons achterhoofd dat het wel druk zou zijn, zijn wij mooi op tijd vertrokken richting de RAI. Voor we het wisten stonden we al tussen alle bezoekers. Het scannen van de tickets, krijgen van een kluisje, muntjes kopen om vervolgens een drankje te halen bij de bar: het ging allemaal erg snel. De DJ’s in het voorprogramma draaiden allemaal erg goed. Maar toch hadden wij de meeste kriebels bij het horen van de naam Martin Garrix. De zaal was nog vrij rustig en wij konden zo dus alvast een goed plekje uitzoeken. Langzamerhand druppelden de bezoekers binnen, rond 00:00 was de zaal goed gevuld.

martingarrixade

Opening – Home
Om 01:30 zou Martin Garrix beginnen met zijn optreden. Richting het podium werd het steeds drukker en warmer, dus wij zijn halverwege in de zaal blijven hangen. Dit was totaal niet erg, want naast het podium hingen grote beeldschermen waarop Martin Garrix goed te zien was. Hij liet even op zich wachten, vermoedelijk hoorde dit bij zijn show want de spanning en enthousiasme steeg enorm bij de bezoekers. Een enkeling hoorden wij klagen over de lange wachttijd. Twintig minuten later dan gepland, sprong hij dan eindelijk achter zijn draaitafel. Op het moment dat de muziek harder ging en wij onze Nederlandse trots door de speakers hoorde schreeuwen “Get your hands up!” was iedereen de trage start vergeten en kon het feest nu echt beginnen. Hij begon zijn show perfect met het nummer “Home” en iedereen zong volmondig met hem mee!

Fantastische show – Don’t look down
Om ons heen stond vanaf moment één iedereen te springen en de sfeer zat er goed in. Telefoons gingen de lucht in en filmpjes van het decor, de lichtshow en de hele sfeer eromheen werden volop gemaakt. Overal kwamen lasers vandaan, het plafond was rondom verlicht en kwam zelfs zo nu en dan naar beneden gezakt. Wij hebben werkelijk waar nog nooit zo’n mooie lichtshow gezien. Het was fantastisch! Inderdaad: wat er werd gespeculeerd over Martin Garrix’s show, “vetste lichtshow van ADE” werd zeker waargemaakt.

Tot de late uurtjes door – No sleep
Als klap op de vuurpijl kwamen er twee andere toppers, als special guests het podium op lopen: David Guetta en Tiësto. Wat een verrassing! Met zijn drieën draaiden ze de beste nummers en iedereen ging uit z’n dak. De avond was al geslaagd, maar na deze verrassing kon de avond niet meer stuk. Onze complimenten naar Martin Garrix.

MARTIN YOU WERE GREAT!

Tekst: Bobbie
Header foto: Facebook Martin Garrix

24 oktober 2019

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter