Report: Zsa Zsa Su! Festival

Report: Zsa Zsa Su! Festival

Het voelt bijna beschamend om te zeggen, en misschien is het dat ook wel: Afgelopen zondag heb ik mijn allereerste festival van dít jaar bezocht. Het is inmiddels al juli dus voor een ultimate festivalliefhebber inclusief reporter bij deze festival website is dit wel een beetje a shame. Maar hé, dat terzijde want wat ben ik euforisch dat ik mijn festivalseizoen heb mogen starten op het geweldige Caribische Zsa Zsa Su! Festival.

Voor de mensen die niet erg bekend zijn met dit Caribisch, tropische evenement, even een snelle opfrisser: Zsa Zsa Su! Is een Caribisch evenement dat je iedere editie meeneemt naar een gruwelijk vernieuwend thema. Ze draaien, zoals al vermoed, Caribische muziek. Denk hierbij aan Dancehall en Zouk maar ook aan hiphop en R&B. Het event heeft altijd indoor plaatsgevonden zoals in de Heineken Music Hall (lees hier het report van de editie in de Heineken Music Hall) en de Ziggo Dome). Ook hadden ze afgelopen jaar een klein outdoor editie bij het strand in Bloemendaal. Afgelopen weekend, zondag 9 juli 2017 vond het allereerste Zsa Zsa Su! Festival plaats bij het Stadspodium in Amsterdam Sloterdijk.

Wanneer je het festival terrein betrad, kwam je meteen in een lekkere tropische vibe terecht

Nu terug naar afgelopen zondag. Voor welke reden gaan wij altijd naar een festival, buiten de heerlijke vibes natuurlijk, ‘de muziek’. Dancehall, reaggeton, zouk, R&B en Hip-hop waren de genres die door de speakers pompten tijdens het festival van Zsa Zsa Su! Het festival was al in volle gang toen ik het terrein betrad, iedereen gooide zijn beste dans moves in de strijd en daardoor kwam je gelijk in een lekkere vibe terecht. DJ’s zoals Freddy Moreira gaven echt een geweldige show en stonden zelf ook helemaal enthousiast mee te springen achter de draaitafel. Ook stonden er diverse andere artiesten op de planning. Er waren legendarische shows van onder andere SFB, Jayh en Gio. Dit vond allemaal plaats op de mainstage. Maar wat is een Caribisch feest zonder echte Caribische livemuziek!? Dat bedoel ik, daarom had Zsa Zsa Su! ook nog een andere stage (Carribean Town) georganiseerd waar diverse live bandjes er een echt tropisch feest van maakten.

Een compliment voor de organisatie want het terrein was erg overzichtelijk en zeer praktisch ingedeeld. Er waren meerdere kraampjes voor drank waardoor je eigenlijk nooit lang in de rij stond. Als pluspunt was er ook nog eens een ruime keus aan dranken, ze hadden zelfs wodka-appelsap, love it. Het sanitair was gelukkig ook niet ver lopen, zo kon je gemakkelijk even snel tijdens je dans moves de toiletten bezoeken.

Het was op deze dag tropisch weer, wat het plaatje helemaal compleet maakte. De zon scheen, de muziek was geweldig, de drankjes waren lekker, er waren nergens lange rijen en o ja, het eten was ook overheerlijk. Er waren diverse eettentjes met onder andere frietjes, kip, broodjes en fruit. Hier stonden overigens wel wat langere rijen, maar ja, wat wil je, als iedereen om 19:00 uur opeens honger krijgt. Eigenlijk kan ik alleen maar positief zijn over dit evenement en daarom hoop ik dat Zsa Zsa Su! volgend jaar ook weer een festival organiseert want zeker weten ben ik dan daarbij, en ik hoop jullie ook!

12 juli 2017

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter