Strikte voorwaarden eendaagse festivals: maximaal 750 bezoekers

Strikte voorwaarden eendaagse festivals: maximaal 750 bezoekers

Dit artikel is verouderd. In onze nieuwe festival blog over corona in 2022 lees je de laatste ontwikkelingen. Check de blog hier.

Het kabinet is vandaag met het nieuws naar buiten gekomen dat eendaagse festivals alleen kunnen plaatsvinden onder strikte voorwaarden. Volgens het Outbreak Management Team (OMT) is het risico op een nieuwe golf coronabesmettingen te groot bij grotere evenementen. Eendaagse festivals die kunnen voldoen aan de voorwaarden kunnen mogelijk wél doorgaan.

Voorwaarden

Het Kabinet heeft laten weten dat Festivals maximaal 750 bezoekers mogen ontvangen. Ook geldt dat de evenementen in de buitenlucht moeten plaatsvinden en/of moeten beschikken over open tenten. Uiteraard moet de bezoeker ook beschikken over een negatieve testuitslag of moet de bezoeker volledig gevaccineerd zijn. Ook de tijd van de negatieve testuitslag is wederom teruggeschroefd. Voorheen was de uitslag namelijk 42 uur geldig maar nu is ervoor gekozen dat de uitslag maar 24 uur geldig is. In aanloop naar de persconferentie op 13 augustus wordt er mogelijk nog een ander besluit genomen voor de kleinere festivals. Het is nog maar de vraag of ook die festivals dan kunnen voldoen aan de maatregelen.

Enorme domper

Na de beslissing om alle meerdaagse festivals die beschikken over een campsite, te verbieden tot 1 september komt dit nieuws voor de overige festivalorganisaties ook als een enorme klap binnen. Alle hoop lag op de eendaagse festivals, maar 750 bezoekers mogen ontvangen gaat een serieus probleem worden voor de grotere festivals. Welke festivals wél door kunnen gaan lees je z.s.m op deze pagina zodra er meer bekend is.

2 augustus 2021

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter