Ticketmaster wil bewijs van vaccinatie of coronatest eisen

Ticketmaster wil bewijs van vaccinatie of coronatest eisen

Dit artikel is verouderd. Benieuwd naar de laatste ontwikkelingen over corona in 2022? Check onze nieuwe festival blog.

Het kaartverkoopbedrijf Ticketmaster wil dat kaarthouders een ‘geverifieerde status’ krijgen als ze zijn gevaccineerd, zodat evenementen als concerten en festivals weer plaats kunnen vinden als voorheen. Het bedrijf is momenteel in gesprek met verschillende partijen om dit waar te maken. Ticketmaster Nederland gaat geen vaccinatie of coronatest verplicht stellen als in de toekomst weer concerten of evenementen worden georganiseerd.

Flexibiliteit

Ticketmaster is met verschillende partijen in overleg over onder meer het vaccineren en het testen van bezoekers “Die gegevens kunnen dan worden gelinkt aan een digitaal ticket zodat iedereen die naar dat evenement gaat geverifieerd is” vertelt directeur Mark Yovich aan Billboard. “Het is het doel van Ticketmaster om genoeg flexibiliteit en opties te geven zodat locaties en fans verschillende manieren hebben waarop evenementen kunnen terugkeren.”

Mensen moeten kunnen aantonen dat ze al gevaccineerd zijn of negatief zijn getest op het coronavirus na het kopen van een ticket. Degene die positief zijn getest, geen test hebben gedaan of niet zijn gevaccineerd krijgen geen toegang tot het evenement.

Meer alternatieven

In Nederland is Ticketmaster ook een grote speler in de kaartverkoop. Zo’n voorwaarde dat kaarthouders een ‘geverifieerde status’ krijgen als ze zijn gevaccineerd of een coronatest hebben gedaan, is echter een van de talloze mogelijke oplossingen. “Maar we zijn bezig met meer alternatieven”, laat een woordvoerder van Ticketmaster Nederland weten.

13 november 2020

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter