Tips tegen de hitte dit festivalweekend

Tips tegen de hitte dit festivalweekend

Wa is ut heet, wa is ut heet! De temperaturen voor dit weekend zijn erg warm, maar hoe ga je daar nou mee om tijdens een heerlijk festivalweekend? We hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet.

Water, water en nog eens water
De temperaturen voor dit weekend liggen rond de 30℃. Het allerbelangrijkste om te doen tijdens deze hitte is veel water drinken! Bij de meeste festivals hebben ze dan ook een gratis watertappunt. Water?! Wil je mij vergiftigen ofzo? Alcohol of drugs spreken toch meer aan bij de meeste festivalgangers en dat is ook begrijpelijk, maar er zijn toch zeker wat risico’s aan verbonden zoals uitdroging. Pas dus op met alcohol en drugs! Het zou namelijk erg zonde zijn als je je festivalweekend al vroeg moet beëindigen 😉

Sun
Naast uitdroging heb je ook nog veel meer dingen waar je jezelf voor moet beschermen. Verbranden doen we allemaal niet graag, dus daarom is het erg slim om een tube zonnebrand mee te nemen. Geen spray! Deze mogen namelijk niet mee naar binnen, vanwege veiligheidsredenen. Ook is het erg slim om een hoedje of een zonneklep te dragen. Zo bescherm je je hoofdhuid en is de kans op een zonnesteek veel kleiner!

Na een paar uur in de zon te hebben gestaan is je lijf ook zeker wel toe aan een beetje verkoeling. Zoek verkoeling in een meer of plas, maar pas wel op met bijvoorbeeld blauwalg of scherpe dingen in het water.

Camping
Wat we allemaal wel weten is dat een tent in deze hitte gewoon niet te doen is. ‘S ochtends wordt je uit je tent gebrand en ’s avonds is het allemaal te klef. Wat kan je nou doen? Een warme tent kan je natuurlijk niet tegenhouden, maar als je je tent nou niet helemaal dicht doet, dan heb je toch nog een beetje ventilatie. Je lijf is ook toe aan beetje schaduw na een hele dag zon. Creëer daarom schaduw op de camping door bijv. een doek te spannen of gebruik een partytent.

Heb je nog geen festivaltickets voor dit weekend maar wel zin om ergens heen te gaan met dit mooie weer? Een aantal tips op een rijtje:

Sunrise Festival
Zo is Sunrise festival er een heerlijk voorbeeld van! Sunrise Festival vindt plaats van vrijdag 28 t/m zondag 30 juni. Er zit een meer aan waar je lekker je verkoeling kan zoeken en ze hebben er een gezellige camping! Tony Junior, Jebroer, Coone en Frenna zijn één van de artiesten die er weer een lekker weekend van zullen maken op Sunrise Festival.

Defqon.1
Ook Defqon vindt dit jaar plaats van vrijdag 28 t/m zondag 30 juni. De complete line-up van Defqon.1 is bekend. Je hoort alle hardere stijlen: hardstyle, RAW, hardcore, frenchcore, early en nog veel meer genres. Coone, Noisecontrollers en B-Front zullen er weer een heftig weekend van maken. Er zijn alleen nog maar voor de zondag tickets beschikbaar.

Concert at SEA
Concert at SEA is ook een heerlijk festival voor dit weekend. Het festival grenst namelijk aan de zee en bij de zee heb je meestal ook  wat meer wind, dat voor een goede verkoeling kan zorgen. Het festival vindt plaats op donderdag 27 t/m zaterdag 29 juni in Brouwersdam. Concert at Sea heeft twee grote muziek stages en een kleinere. Nielson, Wulf, Guus Meeuwis en De Jeugd Van Tegenwoordig zijn artiesten die er onder andere zijn. Er zijn helaas alleen nog maar donderdag tickets beschikbaar. Een donderdag tickets kost €43,50.

 

25 juni 2019

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter