Toegangstest lijkt noodzakelijk voor festival bezoek

Toegangstest lijkt noodzakelijk voor festival bezoek

Dit artikel is verouderd. Check onze nieuwe festival blog voor de laatste ontwikkelingen over corona in 2022.

eerste kamer heeft ingestemd met de wet die toegangstesten mogelijk maken. Deze toegangstesten zullen voorlopig nodig zijn om o.a. grote evenementen en festivals te bezoeken. De entreetest kan na de zomer geschrapt worden als het vaccinatiegraad op een hoger niveau is.

Reacties op invoeren toegangstesten

Op korte termijn hebben we toegangstesten nodig. Anders komen er geen festivals, of kunnen er maar heel kleine groepen in zalen en theaters.Aldus de minister van volksgezondheid, Hugo de Jonge. De Tweede kamer steunde het plan van de toegangstesten, maar de meerderheid eiste wel dat deze testen gratis moeten worden. Er is in totaal 1,1 miljard euro uitgetrokken voor deze tests, waar echter nog wel ophef over is. ‘Kan dat geld niet beter naar IC-bedden?stelt SGP-Eerste Kamerlid Diederik van Dijk. Minister Hugo de Jonge gaat er echter vanuit de 500 tot 700 miljoen euro genoeg zal zijn. Een andere reactie op de invoer van de entreetest is van D66-senator Peter van der Voort (IC-arts), namelijk: ‘Wanneer passen we dit wel toe en wanneer niet? Als de situatie epidemiologisch erger is, dan is het zeker een bruikbaar instrument, zoals in december vorig jaar.‘.

Mogelijke eerste festivals

In juli staan alweer de eerste festivals gepland. Het is nog maar de vraag of deze festivals door kunnen gaan, maar door de invoer van de toegangstesten én de ingang van het garantiefonds op 1 juli zit de kans er dik in dat deze festivals ‘gewoon’ kunnen plaatsvinden. Het eerste weekend van juli staat al volgepland met de volgende festivals:

Voortgang corona cijfers

Zoals het er nu naar uitziet dalen de besmettingscijfers stevig (ruim 23%) en stijgt het vaccinatiegraat. Momenteel zijn er ongeveer 8,5 miljoen mensen die hun eerste vaccinatie hebben gehad. Deze week (van 24 t/m 30 mei) verwachten ze nog eens 1 miljoen mensen te hebben gevaccineerd. Deze cijfers geven dus een erg positief beeld af aangezien de versoepelingen mogelijk op deze manier ook eerder kunnen worden ingevoerd.

26 mei 2021

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter