Volledige capaciteit festivals binnenkort mogelijk

Volledige capaciteit festivals binnenkort mogelijk

Dit artikel is verouderd. Check onze nieuwe festival blog over corona in 2022 voor de laatste ontwikkelingen.

Fieldlab is donderdag, 27 mei 2021, tijdens de presentatie met onderzoeksresultaten, met positieve berichten voor de gehele evenementenbranche voor de dag gekomen. De organisatie heeft namelijk dankzij de meerdere gehouden tests en praktijktoetsen kunnen concluderen dat de volledige capaciteit op o.a. festivals mogelijk is, zelfs als het risiconiveau zorgelijk is! Echter moet er wel aan bepaalde voorwaarden worden voldaan.

Adviezen van Fieldlab

Er ligt een schat aan informatie waar men op zowel korte als lange termijn zijn voordeel mee kan doen. We kunnen open en hoeven als branche nooit meer volledig dicht“, aldus plaatsvervangend stuurgroepvoorzitter van Fieldlab Evenementen, Riemer Rijpkema. Aan de hand van de resultaten is een matrix ontstaan met aanbevelingen die een positieve invloed kunnen hebben op de plannen van het kabinet. Het kabinet zal het OMT om advies gaan vragen en vervolgens moeten bepalen wat er met de aanbevelingen gedaan wordt.

Maatregelen per risiconiveau

Er zijn in totaal vier risiconiveaus. Voor ieder risiconiveau stelt Fieldlab concrete maatregelen/voorwaarden (advies) voor. Hieronder is een overzicht te zien met de advies maatregelen die vooral voor festivals (zouden moeten) gelden. Momenteel bevinden wij ons nog net iets boven het risiconiveau ernstig, maar de dalende cijfers bewijzen echter (mede dankzij het vaccinatiebeleid) dat het de goede kant op gaat!

Risiconiveau Maatregelen/voorwaarden
Zeer ernstig
  • Niet raadzaam: Muziek-, film- of overige festivals organiseren
  • Raadzaam: Alleen zittend publiek tot 50% van de capaciteit
Ernstig
  • Festivals zijn mogelijk (!). Wél onder strikte voorwaarden (beperkte capaciteit)
  • Bezoekers moeten van tevoren getest worden
Zorgelijk
  • Concerten met zittend publiek kunnen plaatsvinden zonder test vooraf, mits de ventilatie op orde is.
  • 100% van de beschikbare capaciteit kan benut worden
  • Er wordt van bewegend publiek (bijv. lopen van ruimte naar ruimte) verlangd een mondkapje te dragen
Waakzaam
  • Alleen voor indoor-concerten en outdoor-festivals zijn nog sneltests voorafgaand aan het event nodig
  • 100% van de beschikbare capaciteit kan benut worden
Terug naar normaal
  • Festivallen zoals we gewend zijn. Zónder sneltest, zónder mondkapje, zónder afstand, zónder beperkte capaciteit en zonder alle overige maatregelen waar we helemaal klaar mee zijn.

Festival essentials

Voor ieder festivalbezoek kan natuurlijk de premium festival heuptas, niet ontbreken. Met deze fannypack loop jij er ieder festivalbezoek fancy bij en heb jij genoeg ruimte om je kauwgom, mobiel, portemonnee, snoepjes en lolly’s op te bergen… 😉 Check snel onze webshop en wacht niet te lang want op=op!

27 mei 2021

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter