Vooruitblik: nieuwkomer Drumcode Festival

Vooruitblik: nieuwkomer Drumcode Festival

Het festivalseizoen van 2018 heeft een nieuwkomer op het gebied van techno, Drumcode Festival. De echte techno liefhebber zal de naam Drumcode wellicht al kennen, het is namelijk het technolabel van DJ Adam Beyer.

Drumcode Festival zal 4 stages tellen, die allen een iets andere sound hebben. Maar wel terug te relateren zijn naar de Drumcode stijl. De visie van Adam Beyer achter dit festival is het laten zien wat de drumcode line-up nou eigenlijk inhoudt. Hij maakt er een festival van om er op die manier met zoveel mogelijk mensen tegelijk van te kunnen genieten. Dit doet hij samen met Awakenings. De organisatie organiseert volgens hem al decennia lang de beste techno feestjes. Vandaar dat het de beste keuze was om met hen samen te gaan werken.

DJ duo Pan-Pot kondigt in een promotievideo al aan dat spelen op een event als Drumcode garant staat voor een heel goed feestje. Nu het dus een eigen festival krijgt gaan ze er alleen maar vanuit dat het echt heel goed gaat worden. Tevens kan Ida Engberg, die de truesoul stage gaat afsluiten op 18 augustus, het event ook alleen maar aanraden. Ze vindt de locatie ontzettend tof en samen met Awakenings moet het helemaal goed komen. Ook dit beaamt Marco Faraone, hij herhaalt nogmaals dat Awakenings, een van de grootste techno festivals ter wereld, en Drumcode, het grootste technolabel is, een explosieve combinatie moet zijn!

Naast al deze namen kun je ook uitkijken naar onder andere Joseph Capriatie, Amelie Lens, Ilario Alicante, Dense & Pika, Enrico Sangiuliano en Layton Giordani. Een dikke line-up, georganiseerd door de twee grote spelers in het techno veld moeten dus kunnen zorgen voor een mooi evenement! En er zijn nog tickets beschikbaar! Voor €49,95 kun je al deze grote artiesten live aan het werk zien. We mogen ook 2×2 tickets weggeven, check onze Facebookpagina hoe je kans maakt (16/08 worden de winnaars bekend gemaakt).

Locatie

Wanneer je aan techno denkt, denk je aan rauw en industrieel. Wat is dan een betere locatie dan de NDSM-Werf in Amsterdam. Deze locatie gaat terug naar 1915, op dat moment vestigt de NSM zich daar om ‘nieuwe’ ijzeren schepen te bouwen. Na een tijdje fuseren ze met de NDM en volgt de NDSM werf. In 1984 sluit de NDSM zijn deuren wegens allerlei problemen. Maar deze rauwe industriële locatie is nu wel uitermate geschikt voor keiharde techno feestjes. En dat is precies wat Adam Beyer in samenwerking met Awakenings daar neer gaat zetten.

Foto’s: Bart Skils

drumcode-2018

13 augustus 2018

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter