Wat betekent de 2G regel straks voor festivals?

Wat betekent de 2G regel straks voor festivals?

Check onze nieuwe festival blog over corona in 2022 voor de laatste maatregelen.

Het kabinet is bezig met het wettelijk mogelijk maken van de uitbreiding van de coronatoegangsbewijzen om op die manier ervoor te zorgen dat over drie weken de samenleving weer zo veilig mogelijk open kan. Ondernemers krijgen dan de mogelijkheid om te kiezen voor 2G of 3G, maar wat houdt dat nu precies in voor het bezoeken van festivals?

Wanneer 2G en wanneer 3G?

Wanneer een organisatie kiest voor 3G (wat inhoudt dat mensen dus zijn getest, gevaccineerd of genezen zijn van het coronavirus) dan moet er een vaste zitplaats toegewezen worden. Is een vaste zitplaats niet mogelijk, zoals bij festivals, dan zal de organisatie moeten kiezen voor de 2G regel. Dit houdt in dat alleen gevaccineerde en mensen die genezen zijn van covid toegang kunnen krijgen. Bij evenementen en festivals is het dus een grote kans dat mocht dit straks wettelijk mogelijk zijn dat je alleen een festival kan bezoeken wanneer je gevaccineerd of genezen bent van het virus.

Wat houdt de 2G regel in?

2G 3G
Volledig gevaccineerd Volledig gevaccineerd
Genezen van coronabesmetting Genezen van coronabesmetting
Negatief getest op corona (afgelopen 24 uur)

Op vrijdag 3 december zal het kabinet besluiten of dit daadwerkelijk wordt doorgezet en de huidige regels opnieuw beoordelen.

Bron: Rijksoverheid

16 november 2021

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter