Wat heb je nodig om festivals te bezoeken?

Wat heb je nodig om festivals te bezoeken?

Benieuwd naar de laatste ontwikkelingen? Check onze nieuwe festival blog over corona.

Ein-de-lijk… We mogen weer! Na lang stil te hebben gezeten is het eindelijk weer mogelijk om los te gaan op jouw favoriete festivals deze zomer! Echter is er nog wel vaak onduidelijkheid over wat je allemaal nodig hebt voor een festival bezoek. Moet je een officiële toegangstest laten zien of is een zelftest genoeg? Kan je na een vaccinatie ook direct een festival bezoeken? Deze vragen zijn veelvoorkomend en wij hebben hier de antwoorden voor je!

Toegangstesten

De meest voorkomende vraag is of een officiële toegangstest perse nodig is om een festival te bezoeken of dat je ook een zelftest mag doen. Het antwoord is: Nee, een zelftest is niet voldoende! Waarschijnlijk als je tickets hebt gekocht voor een festival ontvang je automatisch een bericht van de organisatie met info over o.a. de toegangstesten.

In principe hoef je niet te wachten op een bericht van de organisatie. Je kan zelf een test inplannen bij jou in de buurt via: Testen Voor Toegang (festivalorganisaties zullen hier ook naar verwijzen). Hier kan je een afspraak maken voor jouw toegangstest. Kies hierbij voor het activiteittype: Evenementen. Dit spreekt voor zich als je een afspraak maakt.

LET OP!: Het negatieve testbewijs is maar 40 uur geldig na ontvangen van het testbewijs (je ontvangt binnen 24 uur het resultaat). Zorg er dus voor dat je de afspraak op tijd maakt, maar wel zodanig dat het bewijs nog steeds geldig is!

Nadat je het negatieve testbewijs hebt ontvangen, is het noodzakelijk om dit bewijs om te zetten naar een QR-code in de CoronaCheck-App. Je toegang kan worden geweigerd als dit niet is gebeurt.

Vaccinaties

Ben je gevaccineerd, dan wil dat niet meteen zeggen dat je de dag/week erna direct zonder toegangstest een festival kan bezoeken. Vanaf zaterdag 10 juli moet je namelijk 2 weken wachten voordat je een vaccinatiebewijs ontvangt, aldus de Rijksoverheid. Na deze 2 weken na het ontvangen van je eerste en enige prik (Janssen) of tweede prik (AstraZeneca, Pfizer/Moderna) is het dus pas mogelijk om zonder toegangstest een festival te bezoeken. Mocht je binnen die 2 weken na het vaccineren dus een festival bezoeken, is het nogsteeds nodig om een toegangstest te doen.

Het vaccinatiebewijs dat je uiteindelijk ontvangt moet overigens ook worden omgezet naar een QR-code in de CoronaCheck-App. Dan pas kan je officieel toegang verkrijgen tot het festival.

Eventuele tijdsloten

Veel festivals werken met tijdsloten om zo drukte te vermeiden bij de wachtrijen bij de ingang van de festivals. Het is aan de organisatie om hierover te communiceren en meer info te bieden.

TIP: Mocht je bericht ontvangen dat je een tijdslot kan kiezen, zorg er dan voor dat je niet te lang wacht met het aangeven van je favoriete tijdslot. Vermeid dat je pas eind van de middag naar binnen mag! Maar vooral; Geniet, we mogen weer!

Festival essentials

Voor ieder festivalbezoek kan natuurlijk de premium festival heuptas, niet ontbreken. Met deze fannypack loop jij er ieder festivalbezoek fancy bij en heb jij genoeg ruimte om je kauwgom, mobiel, portemonnee, snoepjes en lolly’s op te bergen… 😉 Check snel onze webshop en wacht niet te lang want op=op!

30 juni 2021

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter