Wat mag er wel en niet op Zwarte Cross 2021?

Wat mag er wel en niet op Zwarte Cross 2021?

Het festival is volledig uitverkocht en de voorbereidingen zijn in volle gang. Zwarte Cross is het grootste festival van Nederland en vindt jaarlijks plaats in Lichtenvoorde. Alleen wat mag er nou wel en wat niet?

Frustratie bij organisatie

Worden festivals het exclusieve terrein voor mensen die gevaccineerd zijn? Het is frustrerend en erg lastig voor de Feestfabriek in Hengelo, organisator van het grootste festival in Nederland. “Er waren al veel vraagtekens, maar eigenlijk komen er voor ons steeds meer vraagtekens bij. Zonder dat we precies weten welke consequenties dat voor ons heeft”, zegt Pieter Holkenborg van de Feestfabriek. “We hebben tientallen scenario’s uitgedacht over hoe we om moeten gaan met het festival in verband met corona, maar we hebben werkelijk geen idee welke we uit moeten werken.”

Onduidelijkheid voor eventbranche

Voor de Vereniging Nederlandse Poppodia en Festivals is het een serieuze optie om mensen zonder vaccinatie geen toegang te verlenen tot evenementen. Voor Zwarte Cross is er nog teveel onduidelijk en weet daarom nog niet hoe daarmee om te gaan. “Laten we mensen die geen vaccinatiebewijs kunnen overleggen niet naar binnen? Dat is lastig en eigenlijk kunnen we er nog niets over zeggen, want zover is het nog lang niet”, zegt Holkenborg.

Zwarte Cross wacht op wat er de komende maanden gaat komen en welke politieke beslissingen er genomen worden. De optie om bijvoorbeeld een vaccinatiestand voor de ingang te zetten voor mensen die zich nog niet hebben laten prikken noemt Holkenborg ‘in de toekomst kijken’. De voorbereidingen voor 2021 zetten zich ondertussen gewoon voort!

 

 

 

23 november 2020

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter