Welke Festivals zijn nieuw in 2020?

Welke Festivals zijn nieuw in 2020?

Nederland is een echt festival land en dat is dan ook zeker te merken. Wanneer het festivalseizoen weer van start gaat, vinden er zoveel festivals plaats in ons kleine landje, dat je helaas niet alles mee kan maken. Vele festivals bestaan al een langere tijd in Nederland en hebben daardoor veel bekendheid gecreëerd. Ondanks dat er al zoveel festivals plaatsvinden in Nederland, hebben verschillende organisaties zich toch gewaagd aan deze branche. We hebben een aantal nieuwe festivals op een rijtje gezet, zodat jullie ze meteen leren kennen!

©Facebook KingSize Festival

KingSize Enschede

Zondag 26 & maandag 27 april

KingSize Festival keert voor het eerst naar Twente! Enschede is de stad waar dit lekkere Koningsdag- en nacht festival plaats zal vinden. Er is plek voor maar liefst 15.000 man, dus er zal groots uitgepakt gaan worden! De eerste artiesten zijn bekend gemaakt. Dit zijn niemand minder dan Boef, Famke Louise, Yung Felix en The Partysquad. De tickets voor dit festival hebben een zacht prijsje.

 

©Facebook Future Of Hardstyle

Kickerz Kingsday

Maandag 27 april | 13:00 – 00:00

Ben jij een liefhebber van Koningsdag én van harderstyles? Check dan zeker dit nieuwe festival! Luxor Life en Future of Hardstyle organiseren samen een harddance festival dat plaatsvindt in Poppodium Luxor Live, in Arnhem. De tickets zijn niet prijzig en ze hebben nog een mooi lijstje DJ’s weten te regelen ook! Denk aan Angerfist, Digital Punk en Sub Sonik. Kickerz Kingsday duurt maar liefst 11 uur, genoeg tijd om los te gaan dus!

 

©Facebook Lentefabriek

Lentefabriek

Zaterdag 30 mei | 13:00 – 23:00

Lentefabriek is hét nieuwe festival in Nijmegen! Ga los op de lekkerste Latina, hiphop, afro en RnB nummers van dit moment. Je weet zeker dat dit top wordt, want het festival wordt mede georganiseerd door de organisaties Fiesta Macumba, Chocolade en Froday! De line-up blijft nog even een verassing, maar de genres zijn dus wel al duidelijk. Tickets zijn al te koop en wederom ook voor een lekker prijsje.

 

©Facebook Studio Festivale

Studio Festivale

Zaterdag 20 juni | 12:00 – 00:00

Noord-Brabant is weer een house & techno festival rijker! Studio Festivale vindt deze zomer plaats in Eersel, een dorpje dicht bij Eindhoven. Naast muziek is er nog veel meer te zien. Zo krijgt fashion en arts ook een plekje op het terrein. De line-up laat nog even op zich wachten, maar de hostingpartijen zijn wel al bekend gemaakt. Dit zijn onder andere elrow en Straf_Werk. Het is dus duidelijk dat de eerste editie al groots lijkt te gaan worden! Tickets zijn nog niet te koop, maar je kan jezelf wel pre-registreren.

 

©Facebook Verleiding Festival

Verleiding Festival

Zaterdag 4 juli | 13:00 – 23:00

Verleiding Festival is een nieuw zomers festival dat plaatsvindt in Leiden. Dit festival is geschikt voor bijna alle feestgangers! Je vindt hier namelijk de genres house, techno, disco, latin, caribbean, urban en hitjes. De kans dat er een genre voor jou bij zit is dus heel groot! De line-up laat nog even op zich wachten, net zoals de ticketverkoop. Die start namelijk op woensdag 26 februari om 14:00 uur.

 

©Facebook Festival De Achtertuin

Festival De Achtertuin

Zaterdag 18 juli | 12:00 – 23:00

Festival De Achtertuin is een bijzonder festival dat plaatsvindt op het Outdoor Valley terrein in Rotterdam. Naast de lekkerste muziek, vind je hier meer. Je vindt er ook kunst en de organisatie vindt duurzaamheid ook erg belangrijk. De eerste artiesten zijn al bekend gemaakt! Denk aan VNTM en Carlos Valdes. Tickets zijn nog niet te koop, maar je kan jezelf wel alvast pre-registreren.

 

©Facebook Total Loss Festival

Total Loss Festival

Zaterdag 29 augustus | 13:00 – 23:00

En de laatste, maar zeker niet de minste, het nieuwe festival van Snollebollekes! Total Loss Festival vindt plaats in Best, in Noord-Brabant. Dat Snollebollekes populair is wisten we al, maar dat hij een heel festival binnen een kwartier uit zou verkopen blijft toch wel een hele prestatie! (Er wordt trouwens onderzocht of ze het festivalterrein kunnen uitbreiden.) De line-up is al bekend gemaakt en het is een mooie variatie van verschillende genres. Wel hebben ze allemaal één ding gemeen. Elke artiest kan er echt een groot feest van maken! Aan het eind van deze dag ga je gegarandeerd met een shorre stem naar huis. 😉

 

 

11 februari 2020

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter