538 Koningsdag afgelast!

538 Koningsdag afgelast!

Treurig nieuws vanuit de nationale radiozender, radio 538. Zij hebben namelijk gisteren 16 maart aangekondigd geen 538 Koningsdag te organiseren dit jaar vanwege het Corona virus (Ben jij benieuwd naar andere afgelaste festivals? Check dan even ons artikel). Het zou té veel risico’s met zich meebrengen en vindt 538 het niet verantwoord om een festival met 40.000 bezoekers door te laten gaan alsof er niks aan de hand is.

538 radiodirecteur Menno de Boer heeft het volgende hierover gezegd: ‘De gezondheid van onze bezoekers, eventmedewerkers, artiesten en collega’s staat voorop. 538 Koningsdag is het grootste Koningsdag-event van Nederland, we vieren het al jaren met bezoekers vanuit het hele land. Zeker nu de landelijke viering van Koningsdag met de koninklijke familie in Maastricht ook is afgelast, hebben we op basis van alle huidige omstandigheden besloten om 538 Koningsdag te cancelen. Met pijn in ons hart hebben we deze beslissing genomen, we hadden heel graag met tienduizenden mensen het feest gevierd, maar willen nu onze verantwoordelijkheid nemen en stellen het welzijn van iedereen voorop.’ Aldus Menno de Boer.

Het zou dit jaar de 26e keer zijn dat radio 538 dit evenement organiseert en had grote namen als Snollebollekes, Lucas & Steve, Chef’Special, Kraantje Pappie en Davina Michelle op de planning staan. Helaas kan dus het grootste feest van Nederland tijdens Koningsdag niet doorgaan en kijkt de organisatie nu al uit naar volgend jaar.

Geld terug!

Belangrijk om nog even te vermelden, alle mensen die een ticket hebben gekocht voor 538 Koningsdag krijgen via See Tickets (ticketprovider 538 Koningsdag) hun geld terug. Hier is geen verdere actie voor vereist vanuit de kaartkoper. Het geld wordt zo snel mogelijk naar de zelfde bankrekening teruggestort. Meer informatie is te vinden op de site van 538 en op onze festivalpagina!

 

17 maart 2020

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter