9 leukste festivals in Amsterdam

9 leukste festivals in Amsterdam

Amsterdam bruist van de muzikale diversiteit en daarmee ook een groot aantal geweldige festivals, maar voor welk festival moet je nou eigenlijk kiezen? Ontdek hier de negen leukste festivals die plaatsvinden in Amsterdam.

1. Amsterdam Open Air (1 & 2 juni)

Facebook: Amsterdam Open Air

In het eerste weekend van juni vindt het festival Amsterdam Open Air plaats is het Gaasperpark. Het festival telt maar liefst tien podia en een breed muziekprogramma. Je kunt hier genieten van heerlijke techno, house, latin, urban, afro en pop sounds. Met dit jaar artiesten als: Mau P, Partiboi69 & Frenna op de line-up. De weekend tickets zijn inmiddels uitverkocht, maar er zijn nog dag tickets beschikbaar. Een Regular Ticket voor zaterdag kost €68,50 en een Final Ticket voor zondag kost €63,-.

2. FestiFest (8 juni)

Facebook: FEST

Op het terrein van Noorderlicht op de NDSM-Werf gaat er dit jaar een groot feest plaatsvinden. Dit jaar viert FestiFest namelijk hun 10 jarig bestaan. Een speciale editie belooft natuurlijk ook een mooie line-up. Dit jaar staan o.a. David Vunk, Mowgli & SHMLSS op het programma. Je kunt nog een Late Ticket bemachtigen voor €59,-.

3. LatinVillage (18 augustus)

Facebook: LatinVillage Festival

Het Festival LatinVillage duurt dit jaar één dag in plaats van twee, maar dat mag de pret niet bederven. Het wordt dit jaar namelijk een groot feest aangezien LatinVillage de 20e verjaardag viert. Het programma staat weer vol met super leuke Latin, Afro, Urban en House artiesten, waaronder: Benny Rodrigues, Boddhi SatvaJp. Het festival vindt plaats in Spaarnwouden, niet in Amsterdam zelf dus maar wel erg dichtbij. Koop dus nu een Regular Ticket voor €69,95 en kom lekker in de zomerse vibes met LatinVillage.

4. ZeeZout (31 augustus)

Facebook: ZeeZout

Het festival ZeeZout wordt gehouden in de Tuinen van West Amsterdam. Het is een knus festival op een super mooie locatie, waar heerlijke house en techno sounds zullen klinken. De line-up omvat artiesten zoals: Doppelgang, Superstrings & Bad Boombox. Je kunt nu een kaartje kopen voor €59,95.

5. Mystic Garden (15 juni)

Facebook: Mystic Garden Festival

Het Sloterpark in Amsterdam zal weer worden omgetoverd tot een magisch paradijs voor het Mystic Garden Festival. Een groot fantasierijke feest met de beste house en techno dj’s op de line-up, waaronder:  Space 92, Joyhauser & Hollt. Alle tickets zijn helaas al uitverkocht, maar je kunt nog proberen om een kaartje te bemachtigen via TicketSwap.

6. Milkshake Festival (27 & 28 juli)

Facebook: Milkshake Festival

Milkshake Festival is een groot dancefestival , waar alle soorten muziek door de speakers dreunen. Het bevindt zich in het Westerpark in Amsterdam en staat natuurlijk bekend om de diversiteit en creativiteit. De line-up is nog niet bekend, dus houd het festivalpagina goed in de gaten. Ook Milkshake Festival was binnen enkele uren uitverkocht, maar je kunt natuurlijk nog steeds proberen om een ticket te scoren via TicketSwap.

7. Loveland (10 & 11 augustus)

Facebook: Loveland

Voor de techno liefhebbers is er natuurlijk ook het Loveland Festival, dat wordt gehouden in het Sloterpark. De kaartverkoop gaat erg hard, dus scoor snel nog de Late release tickets. De ticketprijzen zijn als volgt: zaterdag bedraagt €82,50, zondag bedraagt €62,50 en een weekend ticket bedraagt €102,50. Op het programma staan dit jaar wederom grote artiesten als: Chris Stussy, Mind Against, Camelphat en meer.

8. STRAF_WERK Festival (17 augustus)

Facebook: STRAF_WERK

Het house/techno festival STRAF_WERK wordt ook jaarlijks gehouden in het Havenpark in Amsterdam. Het is de perfecte locatie dankzij de mix tussen veel ruimte, groen en een industriële tint. Op de line-up staan grote en opkomende namen uit de house en techno scene, zoals: Franky Rizardo, Ammé & Spacer Woman. Je kunt nu een Regular ticket bemachtigen voor €77,00.

9. Parels van de Stad Festival (14 & 15 september)

Facebook: Parels van de Stad

Als een mooie afsluiter van het festivalseizoen kan Parels van de Stad in Amsterdam niet ontbreken. Je kunt hier genieten van alle genres die je maar kunt bedenken. Het ene moment ben je lekker aan het meezingen met de hits van Zoë Tauran en het andere moment ben je lekker aan het dansen tijdens de set van Philou Louzolo. De kaartverkoop is nog niet van start gegaan, houd onze festivalpagina dus goed in de gaten.

Wil je meer te weten komen over deze festivals of ben je benieuwd naar de festivals in jouw omgeving? Check dan zeker onze festivalagenda!

10 mei 2024

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter