Annuleringssubsidie voor festivals vanaf 1 juli

Annuleringssubsidie voor festivals vanaf 1 juli

Dit artikel is verouderd. Check onze nieuwe festival blog over corona in 2022 voor de laatste ontwikkelingen.

Goed nieuws voor alle festival fans! Het kabinet had al aangekondigd dat festivals die vanaf 1 juli op de planning staan kunnen rekenen op het garantiefonds. Nu is er meer bekend gemaakt over deze regeling, festivalorganisaties kunnen rekenen op een annuleringssubsidie als de festivals tóch niet mogen doorgaan deze festivalzomer. Daar gaan we natuurlijk niet vanuit maar organisaties kunnen nu wel meer plannen.

Annuleringssubsidie

Wat houdt de annuleringssubsidie precies in? Festivals die vanaf juli op het programma staan (zie onze complete festivalagenda) krijgen 80% van de kosten vergoed als het festival toch niet door kan gaan. De overige 20% wordt omgezet in een lening. De regeling geldt niet alleen voor festivals, maar allerlei evenementen zoals concerten en sportwedstrijden, tot 31 december. De pot met subsidies bedroeg eerder 300 miljoen, dit bedrag is nu verhoogd tot 385 miljoen euro. Hoe dit bedrag precies verdeeld gaat worden, en of het überhaupt genoeg is, horen we later.

Perspectief en plannen

Met deze regeling van de overheid kunnen organisaties, maar ook bezoekers eindelijk weer feestjes en festivals plannen. Door sneltesten en vaccinaties wordt er steeds meer mogelijk. De testevenementen verlopen goed en rond juli moet iedereen vanaf 18 jaar een mogelijkheid hebben gehad om zich te laten vaccineren (in ieder geval de eerste prik). Er gloort dus weer hoop in festivalland!

Stel je eigen festivalagenda samen

Je eigen festival agenda samen stellen? Maak een account aan op onze website (zie icoontje rechtsboven), like de festivals waar je geïnteresseerd in bent (via het hartje) en stel je eigen agenda samen. Je blijft zo tevens automatisch op de hoogte van het laatste nieuws rond je favoriete festivals.

19 maart 2021

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter