Report: Concert at Sea 2024 – Vrijdag

Report: Concert at Sea 2024 – Vrijdag

28 juni kwamen we weer aan op voor de tweede dag (vrijdag) op één van de mooiste festivallocaties van Nederland, de Brouwersdam. Ieder jaar verplaatst ik mij trouw naar dit fantastische evenement op de agenda en dat is voor mij niet voor niets. Een festival waar iedereen welkom is, de sfeer altijd goed is, een grote schare trouwe bezoekers heeft en waar de deur open staat voor de gevestigde namen en er zeker ook ruimte is voor beginnende artiesten. Ik heb het dan natuurlijk over Concert at Sea!

Waar Concert at Sea begon in 2006 als een ééndaags event, werd dat in 2009 uitgebreid naar twee en sinds 2018 zelfs naar drie dagen vol muziek, entertainment en gezelligheid! Zo ook dit jaar.
Met ongeveer 30.000 bezoekers op de donderdag start het 3daagse-festival aan de 17de editie op de Brouwersdam (’20 en ’21 waren “Concert at Home”), waar in totaal ruim 100.000 bezeoekers verspreid over 3 dagen zullen genieten van alles wat Concert at Sea te bieden heeft.

UMOJA podium op Concert at Sea 2024

Het festivalterrein op de Brouwersdam

De Brouwersdam bestaan voornamelijk uit beton. Doorgaans is dat niet het materiaal dat een festivalterrein persé heel erg sfeervol maakt, maar door de omgeving en de aankleding vergeet je dit beton direct. Omdat de dam schuin oploopt, kun je ook als je op het oplopende deel van de dam zit, makkelijk over alles heen kijken en genieten van alles dat voorbij komt.

Het festivalterrein kent veel horeca waar je met muntjes kunt betalen. Zo zijn er diverse snacks, patat, pizza, pasta, etc. te verkrijgen en natuurlijk zo dicht aan de kust mag ook vis niet ontbreken. Er zijn meerdere toiletgelegenheden ingericht en ieder jaar staat er een reuzenrad, vuurtoren en een glijbaan. Ook zijn er silent-disco’s en kleine gezelschapsspellen, waardoor je je zeker niet hoeft te vervelen. Op dit festival kost in 2024 een muntje €3,70. Het goedkoopste eten dat je kunt krijgen is 1,5 muntje en een klein biertje of frisdrank is 1 muntje. Wel werkt het festival met de inmiddels beruchte ‘recycle munten’, zodat zwerfafval van plastic bekertjes tot het minimum beperkt wordt.

Er is traditiegetrouw een grote merchandise-stand en genoeg mogelijkheden om muntjes te kopen. De wachtrijen zijn nooit heel erg lang en als je telefoon leeg is, huur je gewoon even een powerbank.

De tweede van 3

Ik neem je met dit report mee met de tweede dag van Concert at Sea 2024. Ben je ook benieuwd naar de andere 2 dagen? Bekijk dan ook de reports van dag 1 en dag 3.

Het weer was goed! Het was droog en de temperatuur was iets lager dan de eerste dag. Omdat er een stuk minder wind stond, was het erg aangenaam! Het festivalterrein opende om 12:00 uur en sloot ruim na 01:00 uur. Er waren 14 optredens gepland tussen 14:30 uur en 01:00 uur, verspreid over de drie podia ZEELAND (14:30 uur – 00:00 uur), UMOJA (15:30 uur – 01:00 uur) en STRAND (15:45 uur – 22:00 uur).

Zijn naam is klein, maar zijn droom is groot

We trappen af met de Haagse popgroep Son Mieux. De band die in de zomer van 2022 echt doorbrak voor het grote publiek met ‘Multicolor’, stonden dit jaar voor de 4de keer op Concert at Sea. Zonder rem en met een goede set, nemen de 7 muzikale leden van de band onder leiding van zanger Camiel Meiresonne je mee langs alle hits. Of je Son Mieux je festival laat openen, halverwege de sfeer een boost laat geven of een spetterende afsluiter laat zijn, waar je Son Mieux ook in je timetable zet, je hebt gegarandeerd een groot feest waar iedereen van geniet.

Joost KleinVia SERA op UMOJA, gaan we door naar Joost Klein op ZEELAND. Joost stond de week ervoor nog op Pinkpop en heeft een repertoire dat niet persé aansluit bij Concert at Sea. Tegen alle verwachtingen in, was Joost op Concert at Sea 2024 één groot succes. Van jong naar oud zong mee met ‘Luchtballon’ en ‘Europapa’ en maakte kennis met de overige kunstwerken van Joost. Je kunt heel veel zeggen over Joost, behalve dat er een gebrek is aan creativiteit en energie. Op kunstzinnige wijze neemt Joost je mee door zijn verhaal. Er wordt gedanst, gehakt, gelachen en gehuild en Joost laat weten dat hij groot fan van BLØF is en daarom al heel lang hier eens te willen zijn, op de Brouwersdam aan de Zeeuwse kust. Joost maakt van deze vrijdag direct gebruik om ook zijn twee nieuwste nummers op de setlist te zetten, waarbij het duidelijk is dat op dit moment ook het EK Voetbal aan de gang is. Ik denk dat we Joost vaker gaan zien, wie weet.

Goed, heel goed, maar weinig verassend komen ook MEAU en Douwe Bob voorbij. Een gedegen, maar enigszins vlak, optreden zetten ze beide neer. De Brouwersdam vindt het prima en geniet.

Ook Snelle staat, samen met De Lieve Jongens Band, dit jaar voor de tweede keer op Concert at Sea. Snelle levert zoals altijd een energiek en dynamisch optreden af en zorgt ervoor dat alle tieners bediend worden deze vrijdag. Een rasartiest die eigenlijk niet meer weg te denken is.

En het regent zonnestraaaaleeen, oooohooohoooo!

Nadat we op de eerste dag de comeback van KANE vierden, was het tijd voor de tweede comeback. Acda en de Munnik is na jaren afwezigheid weer samen en stond weer op Concert at Sea. 2012 was de eerste keer en nu, 12 jaar later, waren ze weer terug! Dat deze formatie populair is, was te zien aan het afgeladen terrein voor het ZEELAND podium. Herkenbaarheid en hoog meezing-gehalte maakte het een groot succes toen Acda en de Munnik alle grote hits voorbij lieten komen.

Nadat de wederom Haagse formatie Prins S. en De Geit met hun Nederlandstalige, hyperdansbare mix van rap en electro een van de grootste popsensaties de ‘hoefjes’ van de vloer kregen, was het tijd voor funk en disco.

Give me your love

Nile Rodgers & CHIC is toch een naam die misschien niet, zeker bij de jongere generaties, een beeld oproept. De muziek kent echter iedereen. Van jong tot oud geeft een blijk van waardering en herkenbaarheid wanneer Nile Rodgers & CHIC de eerste nummers inzetten. De sfeer zit er goed in door de funky beats en aanstekelijke grooves. Het hele festivalterrein kan onmogelijk stil blijven staan door ‘Give me your love’, ‘Le Freak’ en ‘Good Times’ en we kijken terug op een mooie tweede dag van Concert at Sea 2024.

De beste coverband van Nederland, The Dirty Daddies, sluiten deze dag in stijl af en het festivalterrein stroomt leeg naar de uitgangen. We hebben een fantastische dag gehad en er staat nog zoveel moois op het programma voor zaterdag. Ik stap weer snel de auto in en zet de Spotify playlist van Concert at Sea 2024 nog eens aan terwijl ik over de Brouwersdam richting huis rijd.

4 juli 2024

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter