Report: Concert at Sea 2024 – Zaterdag

Report: Concert at Sea 2024 – Zaterdag

30 juni kwamen we weer aan op voor de derde en laatste dag (zaterdag) op één van de mooiste festivallocaties van Nederland, de Brouwersdam. Ieder jaar verplaatst ik mij trouw naar dit fantastische evenement op de agenda en dat is voor mij niet voor niets. Een festival waar iedereen welkom is, de sfeer altijd goed is, een grote schare trouwe bezoekers heeft en waar de deur open staat voor de gevestigde namen en er zeker ook ruimte is voor beginnende artiesten. Ik heb het dan natuurlijk over Concert at Sea!

Waar Concert at Sea begon in 2006 als een ééndaags event, werd dat in 2009 uitgebreid naar twee en sinds 2018 zelfs naar drie dagen vol muziek, entertainment en gezelligheid! Zo ook dit jaar.
Met ongeveer 30.000 bezoekers op de donderdag start het 3daagse-festival aan de 17de editie op de Brouwersdam (’20 en ’21 waren “Concert at Home”), waar in totaal ruim 100.000 bezeoekers verspreid over 3 dagen zullen genieten van alles wat Concert at Sea te bieden heeft.

UMOJA podium op Concert at Sea 2024

Het festivalterrein op de Brouwersdam

De Brouwersdam bestaan voornamelijk uit beton. Doorgaans is dat niet het materiaal dat een festivalterrein persé heel erg sfeervol maakt, maar door de omgeving en de aankleding vergeet je dit beton direct. Omdat de dam schuin oploopt, kun je ook als je op het oplopende deel van de dam zit, makkelijk over alles heen kijken en genieten van alles dat voorbij komt.

Het festivalterrein kent veel horeca waar je met muntjes kunt betalen. Zo zijn er diverse snacks, patat, pizza, pasta, etc. te verkrijgen en natuurlijk zo dicht aan de kust mag ook vis niet ontbreken. Er zijn meerdere toiletgelegenheden ingericht en ieder jaar staat er een reuzenrad, vuurtoren en een glijbaan. Ook zijn er silent-disco’s en kleine gezelschapsspellen, waardoor je je zeker niet hoeft te vervelen. Op dit festival kost in 2024 een muntje €3,70. Het goedkoopste eten dat je kunt krijgen is 1,5 muntje en een klein biertje of frisdrank is 1 muntje. Wel werkt het festival met de inmiddels beruchte ‘recycle munten’, zodat zwerfafval van plastic bekertjes tot het minimum beperkt wordt.

Er is traditiegetrouw een grote merchandise-stand en genoeg mogelijkheden om muntjes te kopen. De wachtrijen zijn nooit heel erg lang en als je telefoon leeg is, huur je gewoon even een powerbank.

De derde van 3

Ik neem je met dit report mee met de derde dag van Concert at Sea 2024. Ben je ook benieuwd naar de andere 2 dagen? Bekijk dan ook de reports van dag 1 en dag 2.

De mooiste dag van de drie! Temperatuur, check! Wind, check! Zon, check! Goed drinken en smeren dus! Later op de avond werd er behoorlijk wat regen voorspeld, maar… Op een paar druppels na hielden we het toch droog!
Het festivalterrein opende om 12:00 uur en sloot ruim na 01:00 uur. Er waren 15 optredens gepland tussen 13:30 uur en 01:15 uur, verspreid over de drie podia ZEELAND (14:00 uur – 00:00 uur), UMOJA (13:30 uur – 01:15 uur) en STRAND (15:15 uur – 22:00 uur).

Elke keer meer ENTERTAINMENT


De laatste dag is ook een dag met een fantastische line-up. Zo beginnen we deze dag met Zoë Livay en stroomt de Brouwersdam ver voor de start van het ZEELAND podium vol voor FLEMMING. Dat deze enthousiaste en vriendelijke zanger populair is, is te zien aan het terrein voor het podium. Waar met name de jongere generaties zich vol energie verzamelen voor het podium, zijn de oudere generaties ook nieuwsgierig en sluiten ook aan. Als we automatisch hebben gedanst, iedereen meegenomen hebben naar Amste… De Brouwersdam en we zeker nog geen behoefte hadden aan Paracetamollen, was het tijd voor Pommelien Thijs.
Je kent haar misschien wel via diverse filmpjes op social media, waarbij ze gretig vraagt of iedereen nog meezingt met de liedjes van Marco. Pommelien is een multi-talent en is naast succesvol actrice een heel goede zangeres. Ook heeft het genre misschien niet direct ieders voorkeur, de muziek zit écht goed in elkaar. Combineer dat met een leuke, energieke en vrolijke dame met een goede stem en je hebt een top festival-act! Met haar ‘Entertainment’-tour, vernoemd naar haar gelijknamige single, verkocht ze al velen zalen volledig uit en ook in 2025 met de ‘Meer entertainment’-tour doet ze dat nog eens rustig over. Het lijkt erop dat we deze Vlaamse voorlopig nog wel tegen gaan komen.

I Said No Sir

Zonder Pommelien Thijs tekort te doen, staat de grootste artiest van dit moment direct als volgende op het lijstje. Een carrière die begon met het vijfde seizoen van Idols, het zingen en filmen van diverse covers op YouTube naar een deelname aan Beste Zangers in 2018. Daar kwam haar muzikale carrière in stroomversnelling met ‘Duurt te lang’ en inmiddels is uitgegroeid tot één van de grootste, bekendste en meest gevraagde artiesten op dit moment. Op alle grote festivals is Davina Michelle een graag geziene artiest en zet ze keer op keer een fantastische set neer.

Davina Michelle maakt goed gebruik van haar bekendheid met haar single ‘I Said No Sir’. Het nummer gaat over seksuele intimidatie en een boodschap die niet vaak genoeg herhaald kan worden. Zoals Davina Michelle aangeeft is ‘Nee’ een volwaardig antwoord en stopt wanneer iemand ‘Nee’ zegt alles. Het publiek is het keer op keer met haar eens en terwijl Davina Michelle dit nummer zingt, maakt het publiek er vaker ‘I Screamed No Sir’ van. De boodschap is duidelijk, maar los van de boodschap is het een geweldige song.

Ook Chef’Special was deze editie weer van de partij en deed wat zij altijd doen. Een feest maken en iedereen in beweging krijgen. Ondanks de recente operatie van Joshua Nolet, gaat het helemaal los. Zowel op het podium als in het publiek. Alleen Joshua kan nog niet springen zoals hij altijd doet, waar hij zichtbaar moeite mee heeft. We hopen dat alles weer goed komt, want de energie die Joshua normaliter heeft is net die laatste 2%. Maar we tekenen met alle liefde voor die 98%, want Chef’Special is één van Nederlands beste formaties.

Hannah Mae staat op STRAND en brengt een intiem optreden. Met haar betoverende stem en idem uitstraling neemt ze het toegestroomde publiek mee op reis door haar muziek. Van ‘Kerkstraat’ tot ‘Waterdicht’, alles komt voorbij. Wij genieten, met onze voeten in het zand.

Vanaf dat moment gaan we hard richting het einde van deze derde en laatste dag van Concert at Sea. Maar niet voordat we de twee grootste Zeeuwse bands op het podium hebben gehad!

Hier aan de kust, de Zeeuwse kust

Een festival in Zeeland, kan natuurlijk niet zonder Racoon! Racoon stond, op BLØF na, het vaakst van iedereen op het podium op de Brouwersdam. Voor de 9de keer op het podium en we genieten van de humor van Bart van der Weide, de zanger van deze Zeeuwse formatie, en zijn heerlijke stemgeluid. Alle hits komen voorbij en het publiek was goed opgewarmd voor de laatste band van deze 17de editie.

BLØF sluit Concert at Sea traditiegetrouw af. Nadat ze op de eerste dag met Cover at Sea en de tweede dag op STRAND stonden, staan ze de laatste dag op het hoofdpodium ZEELAND.
Iedere bezoeker staat klaar om op de Brouwersdam mee te zingen en schreeuwen met alle hits die BLØF door de jaren heen heeft gemaakt.

Ondanks dat The Partysquad nog lang door zal gaan, ga ik voor de derde en laatste keer naar mijn auto. Ik kijk nog één keer over mijn schouder terwijl ik het festivalterrein afloop en het geeft zoals altijd een voldaan gevoel. Ook omdat ik weet dat volgend jaar Concert at Sea alvast in mijn agenda staat.

5 juli 2024

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter