Covid Safe Ticket: De sleutel voor grote festivals in België

Covid Safe Ticket: De sleutel voor grote festivals in België

Dit artikel is verouderd. Check onze nieuwe festival blog over corona in 2022 voor de laatste ontwikkelingen.

Onze zuiderburen hebben als eerste duidelijkheid gegeven hoe het verder moet na het tegenvallende nieuws dat alle festivals tot en met 13 augustus afgelast moesten worden. Grote evenementen (>1500 bezoekers) mogen namelijk na 13 augustus weer gaan plaatsvinden in België! Echter wel met strikte voorwaarden.

Covid Safe Ticket

De Covid Safe Ticket moet de festivalzomer gaan redden in België. In een app genaamd de Covid Safe App wordt er nadat je volledig gevaccineerd bent, antilichamen ontwikkelt hebt na een recente corona besmetting of beschikt over een negatieve test uitslag, toegang verleend aan evenementen door middel van de Covid Safe Ticket. Voorheen was een negatieve test 72 uur geldig, maar dit is teruggeschroefd naar 48 uur.

Spanning stijgt

Toch klinkt het voor verenigde huisartsen te mooi om waar te zijn, met voornamelijk angst voor fouten en misbruik van het systeem. De CoronaCheck app bij ons in Nederland is hier een mooi voorbeeld van. Er was volle vertrouwen in de app, terwijl nu blijkt dat er teveel gefraudeerd kon worden. Zo konden mensen QR-codes van elkaar overnemen en makkelijk zelf QR-codes maken. Niet alleen de app zelf wekt zorgen op, ook de capaciteit van testen in de gebieden waar festivals plaats gaan vinden. Veel testbedrijven hebben het nu in de vakantieperiode al erg lastig. Ze vragen zich af, of ze dit er bij kunnen hebben. Kortom; of de beslissing positief uit gaat vallen is nog maar net de vraag.

Nederland na 13 augustus

Vooralsnog is het niet duidelijk wat de Nederlandse overheid gaat beslissen over de maatregelen na 13 augustus. Verschillende festivalorganisaties gaan samen met het kabinet in ieder geval snel om de tafel om verschillende opties te bespreken. Het enige wat wij momenteel kunnen doen is rustig afwachten en hoop houden! Check hier voor meer informatie over de huidige status in Nederland.

22 juli 2021

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter