De beste techno festivals in 2023

De beste techno festivals in 2023

Inmiddels is de eerste maand van het jaar al bijna voorbij en komt het festival seizoen steeds een stapje dichterbij. Weet je nog niet naar welke festivals je heen wilt? Maak je maar geen zorgen, want wij gaan jullie daarbij helpen. Voor alle techno fans hebben wij een lijstje opgesteld met de beste techno festivals in 2023.

1. DGTL Amsterdam

DGTL Amsterdam 2022 – by Kirsten van Santen, Jordy Brada, Luciano de Boterman & Jaap Beyleveld

Tijdens het Paasweekend (vrijdag 7 t/m zondag 9 april) staat de NDSM-Werf in Amsterdam weer op z’n kop. DGTL Amsterdam is een festival vol ontdekkingen van muziek en kunst. Ook is er dit jaar een bijzondere samenwerking tijdens het festival tussen DGTL en Boiler Room. Boiler Room zal één van de stages op DGTL Amsterdam overnemen. Deze podium zal in het teken staan van nieuwe muzikale ontdekkingen. Voor meer informatie over de samenwerking kun je ons artikel lezen. Daarnaast kun je artiesten als: Klangkuenstler, Max Cooper en Honey Dijon verwachten. Je kunt nu een Late Weekender ticket kopen voor €126,00. Naast weekend tickets zijn er ook dag tickets beschikbaar. Check onze festivalpagina voor alle ticketinfo van DGTL Amsterdam 2023.

2. Soenda Festival

Soenda Festival 2022 – by Niels de Vries

Op zaterdag 20 mei is het voor Soenda na de indoor feesten eindelijk tijd voor Soenda Outdoor Festival. Het festival vindt plaats op de Ruigenhoekse Polder in Utrecht. Zes stages die zullen worden overgenomen door dj’s als: Benny Rodrigues, Dyen, Cincity en nog vele andere toppertjes. Op dit moment is de laatste ticketfase ingegaan en kun je een ticket bemachtigen voor €68,45. Wees dus op tijd met je aankoop om samen met je vrienden lekker los te gaan op Soenda Festival 2023.

3. Extrema Outdoor

Ook voor de Belgische fans hebben wij een super vet techno festival in het lijstje. Extrema Outdoor Belgium is een driedaagse festival met maar liefst acht stages! Het festival vindt plaats vanaf vrijdag 26 t/m zondag 28 mei in het domein Kelchterhoef in Houthalen. Onder anderen: Paula Temple, Charlie Sparks en Pan-Pot zullen weer prachtige sets draaien. Voor Extrema Outdoor Belgium 2023 worden er alleen weekend tickets verkocht. Een Weekend ticket kost €193,50 en een Holiday ticket (incl. camping) kost €293,50.

4. Toffler Festival

Toffler Festival 2022 – by Yvette de Wit

In het Roel Langerakpark wordt jaarlijks het oude en vertrouwde Toffler Festival gehouden. Dit jaar vindt het festival plaats op zaterdag 27 mei. De line-up is nog niet bekend, maar om een klein idee te krijgen wat je kunt verwachten, kun je onze festivalpagina checken. Daar vind je de line-ups van de voorgaande edities en kun je op de hoogte blijven van alle updates van de line-up. De Ticketverkoop voor Toffler Festival 2023 is net weer begonnen en je kunt nu een Regular ticket scoren voor €64,50.

5. 909 Festival

Op zaterdag 3 en zondag 4 juni vindt het 909 Festival plaats in het Amsterdamse bos. Het festival is al tien jaar lang een groot succes, daarom wordt het dit jaar uitgebreid tot een twee daags festival. Dat betekent dat je dit jaar kunt genieten van een nog groter aantal topartiesten. Zo zullen Charlotte De Witte, De Sluwe Vos, Philou Louzolo en nog veel meer artiesten voor een schitterend feest zorgen. Je kunt drie soorten tickets halen voor 909 Festival 2023: zaterdag ticket voor €49,50, zondag ticket voor €37,50 en een weekend ticket voor €69,50.

6. Free Your Mind Festival

Tijdens Free Your Mind Festival kun je een weekend lang raven met onder meer Adam Beyer, Joris Voorn en Reinier Zonneveld. Het festival zal in het eerste weekend van juni (zaterdag 3 + zondag 4 juni) plaatsvinden bij de Stadsblokken in Arnhem. Free Your Mind Festival viert dit jaar ook hun 20-jarig jubileum. Daarmee is het één van de langstlopende technofestivals van Nederland. De tickets zijn inmiddels beschikbaar, ook voor dit festival kun je drie soorten tickets halen. De ticketprijzen zijn als volgt: een zaterdag ticket is €53,75, een zondag ticket is €51,75 en een weekend ticket is €85,25. Denk erom dat hoe langer je wacht, hoe duurder de tickets zullen zijn.

7. Drift

Op zaterdag 10 juni keert het Drift Festival in de late lente weer terug naar De Vasim in Nijmegen. Wil jij de lente dansend induiken? Pre-registreer jezelf dan nu voor de kaartverkoop van Drift Festival 2023. Drift heeft als doel mensen te inspireren door ze te verbinden rond onvergetelijke momenten op het festival. Muziek speelt daar een grote rol in, daarom worden de meest unieke artiesten uit de techno scene uitgenodigd om een set te komen draaien. De line-up voor de nieuwe editie is nog niet aangekondigd. Blijf daarom onze festivalpagina in de gaten houden voor alle updates.

8. Verknipt

Verknipt Festival 2022 – by Niels de Vries

De populariteit van Verknipt is in de afgelopen jaren sterk toegenomen. Ze staan vooral bekend om het grote aantal evenementen en de speciale edities, die zij heel het jaar door organiseren. Verknipt Festival is het grootste en meest bekende outdoor evenement van de organisatie. Dit jaar vindt het plaats op zaterdag 10 en zondag 11 juni in de Grasweide Strijkviertel in Utrecht. De optredens worden verzorgd door artiesten als: Dyen, 6ejou en Fatima Hajji. Een dagkaartje voor Verknipt Festival 2023 kost €63,44.

9. Awakenings Summer Festival

Awakenings organiseert ondertussen al langer dan 25 jaar techno-evenementen. In 2022 vond de eerste editie van Awakenings Summer Festival plaats. Het driedaagse festival telde meer dan 100.000 bezoekers en werd daarmee het grootste outdoor techno festival ter wereld. Op 7, 8 & 9 juni 2023 vindt de nieuwe editie weer plaats in de Beekse Bergen in Hilvarenbeek. De verkoop van alle dag- en weekend tickets gaat op 1 februari om 20:00 uur van start. De line-up zal op 31 januari bekend worden gemaakt. Houd onze festivalpagina in de gaten voor alle updates over het festival.

10. Strafwerk Festival

Ook het STRAFWERK Festival keert op zaterdag 19 augustus 2023 terug met een nieuwe editie. Een heerlijke zomerfestival in het Havenpark in Amsterdam. Water, zon gezelligheid en de leukste techno hitjes. De line-up zal binnenkort bekend worden gemaakt, maar net als altijd kun je natuurlijk weer leuke dj’s verwachten. De kaartverkoop voor SWF 2023 begint op donderdag 2 februari. Houd onze festivalpagina in de gaten voor de aankondiging van de line-up en meer.

11. Draaimolen Festival

Op vrijdag 8 en zaterdag 9 september wordt het zomerfestivalseizoen afgesloten met Draaimolen Festival. Dit jaar vieren ze ook nog eens hun 10-jarig bestaan. Dat betekent natuurlijk maar één ding: het MOB Complex in Tilburg zal op z’n kop komen te staan. Het festival staat vooral in het teken van moderne techno en nodigt daarom de meest diverse dj’s uit. Je kunt nu zowel je dag tickets als je weekend tickets bemachtigen. Doe dat zo snel mogelijk, want zo kun je jouw tickets goedkoper scoren. Check onze festivalpagina voor meer informatie over de ticketverkoop en de line-up.

Welke techno festivals wil jij nog graag bezoeken in 2023? Laat het aan ons weten! Check hier ook alle andere techno evenementen die je dit jaar kunt bezoeken. 😉

31 januari 2023

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter