De hype rondom Marlon Hoffstadt

De hype rondom Marlon Hoffstadt

In de wereld van de elektronische muziek is er één naam die in rap tempo de top heeft bereikt: DJ Daddy Trance, beter bekend als Marlon Hoffstadt. Deze Berlijnse sensatie heeft de scene stormenderhand veroverd, ondanks momenten van twijfel over zijn carrière.

Festivals waar Marlon Hoffstadt dit festivalseizoen draait

Marlon Hoffstadt staat deze zomer dan ook op verschillende festivals, waaronder Free Your Mind, De Reactie, Oranjebitter, Extrema Outdoor, Ikarus, Awakenings, Pollerwiesen, Melt Festival, Tomorrowland en Loveland. Met zijn opzwepende sets en onmiskenbare energie belooft Marlon Hoffstadt de zomer van 2024 tot een onvergetelijk feest te maken voor zijn fans en alle liefhebbers van elektronische muziek.

Twijfels over zijn carrière

Twijfelend of hij door moest gaan, heeft Marlon Hoffstadt uiteindelijk de beslissing genomen om niet op te geven. Dit bleek een keerpunt te zijn. Binnen de kortste keren stond hij op de mainstage van de festivals. Een recent hoogtepunt was zijn afsluitende optreden op DGTL. Zo indrukwekkend was zijn set dat het publiek de andere podia leek te vergeten. De schermen projecteerden zelfs een bericht waarin werd gevraagd of de bezoekers deels naar andere podia konden gaan, omdat het te druk werd bij zijn stage.

Rave Rebels

Waar de naam Daddy Trance vandaan komt?

Dit succes blijkt nog opmerkelijker te zijn vanwege het feit dat Marlon Hoffstadt kort daarvoor vader was geworden. Zijn vrienden, geamuseerd door zijn nieuwe rol, begonnen hem ‘papa’ of ‘daddy’ te noemen. Hierna begon hij voor de grap onder de genre ‘eurodance’ edits te maken onder de naam ‘Dj Daddy trance’.

Zijn edit van Kid Cudi’s ‘Day ’N’ Night’ bleek zo’n beetje de grootste festivalhit van 2022. Hierna is er een nieuwe generatie dj’s gekomen die niet vies zijn van een mix van hardhouse en trance. Zelfs de koning van de trance, Tiesto, is een fan van Marlon Hoffstadt, zoals hij nog onder zijn ‘Hotline Bling’ edit reageerde.

Debuut in de filmindustrie

Ondertussen heeft Marlon Hoffstadt ook zijn debuut gemaakt in de filmindustrie. Zijn nummer ‘It’s That Time’ is te horen in de Netflix-serie ‘Heartbreak High’, waarmee hij een breder publiek bereikt dan ooit tevoren.

Header foto: Facebook Paaspop

25 april 2024

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter