Deze festivals zijn al uitverkocht

Deze festivals zijn al uitverkocht

Of we deze zomer weer kunnen festivallen is nog niet zeker. Maar sinds het opzetten van het garantiefonds (voor festivals ná 1 juli) door de overheid kunnen festivalorganisaties in ieder geval weer plannen maken. De meeste festivals zijn gelijk aan de slag gegaan en hebben de kaartverkoop al gestart. De ticketsales gaan super hard en daardoor zijn enkele festivals al uitverkocht.

Uitverkochte festivals

Zie onderstaande lijst voor een overzicht van alle uitverkochte festivals. Check de betreffende pagina voor meer nieuws rond de kaartverkoop om mogelijk toch nog aan tickets te komen. Zo is er soms de optie om je in te schrijven voor een wachtlijst of komen er via de secundaire markt toch kaarten beschikbaar. Lees onder de tabel meer over het feit dat festivals nu al zijn uitverkocht.

Datum Festival Stad
10 juli 18hrs Zaandam
7 aug Lakedance Aquabest
14 aug SWF Amsterdam
21 aug Bontgenoten Eindhoven
28 aug Duikboot Breda
28 aug Soenda Utrecht
3 & 4 sept A State of Trance Utrecht
4 sept Georgie’s Amsterdam
4 & 5 sept Zomer Kabinet Oostzaan
10 & 11 sept Into the Woods Amersfoort
11 sept Smeerboel Utrecht
25 sept Supremacy Den Bosch
2 okt HRFST Festival Utrecht
26 & 27 nov Herfstdrift Nijmegen

Hoe kan het dat zoveel festivals al vroeg zijn uitverkocht?

Een aantal evenementen is elk jaar standaard uitverkocht, maar nu zien we ook dat festivals die daar normaal meer moeite mee hebben ook al geen tickets meer over hebben. Er zijn verschillende redenen waarom festivals nu zo vroeg zijn uitverkocht:

  • Een deel van de tickets is al verkocht voor de editie in 2020. Bezoekers die een ticket hebben gekocht voor de editie vorig jaar kunnen deze in de meeste gevallen doorzetten voor het festival dit jaar. Hierdoor is er een groot gedeelte van het aantal tickets niet meer beschikbaar.
  • Veel organisaties hebben een speciale ticketregeling opgezet middels aanbetaling. Deze verkoop houdt in dat je nu slechts een klein bedrag betaalt en later, mocht het festival doorgaan, het overige bedrag van het ticket. De drempel om een ticket te kopen is voor veel bezoekers hierdoor lager.
  • En natuurlijk misschien wel de belangrijkste reden: alle festival fans snakken naar een feestje! Doordat we in 2020 al geen festivals konden bezoeken duurt het nu wel heel lang.

2 februari 2021

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter