Festivals tijdens Koningsdag 2018

Festivals tijdens Koningsdag 2018

Let op: Dit artikel is al weer van vorig jaar. Benieuwd naar de Koningsdagfeestjes van dit jaar? Check ons nieuwe artikel hier.

Volgende week is het zo ver: Koningsdag 2018. Dit jaar valt 27 april op een vrijdag. Een ideale datum, want vrij op Koningsdag én de dag er na ook om uit te brakken! Zoals elk jaar worden er op deze dag door heel Nederland tientallen festivals georganiseerd. Blijf je in de stad of vlucht je deze juist uit om een feestje te bezoeken. De keuze is reuze, daarom hebben we per provincie een overzicht gemaakt van de leukste en grootste festivals op Koningsdag. Check onze speciale Koningsdag agenda voor een completer overzicht.

Check de mooiste festivals in:

 

Noord-Holland

 

Amsterdam

Oranjebloesem

Een schitterende locatie (Blijburg aan Zee) om de toeristen in de binnenstad van Amsterdam te vermijden. Vier stages met o.a. Joris Voorn als afsluiter. Er zijn nog kaartjes (€40), maar wacht niet te lang met bestellen, want Oranjebloesem is bijna uitverkocht.

Loveland van Oranje

Op zoek naar wat techno geweld op Koningsdag? Loveland heeft weer voor een schitterende line-up gezorgd. Het festival is inmiddels uitverkocht, maar je kunt altijd nog via Ticketswap een kaartje proberen te fixen.

Cartel Kingsday

Cartel organiseert tijdens zowel Koningsdag- als nacht een feest. Grote techno artiesten als Ben Sims, Antal en Sandrien zijn aanwezig bij de Westerunie in Amsterdam. Tickets: €20,32.


Royaal Kabaal

Op het Balkenhaven terrein in Zaandam kun je op vrijdag 27 april weer los gaan op de hardere stijlen. Royaal Kabaal vindt daar namelijk weer plaats. Voor €23,82 ben je erbij!

SLAM! Koningsdag

Maar liefst 30.000 fans verzamelen zich vrijdag op terrein bij het AFAS Stadion van AZ om te genieten van SLAM! Koningsdag. De radiozender heeft twee stages geregeld met vooral house, urban en hardstyle. Zo komen onder andere Boef, Jax Jones, SBMG en Frontliner. Er lijken nog voldoende kaartjes (€20) te zijn.

Zuid-Holland

Rotterdam

Kralingse Bos Festival

Het festival is al uitverkocht, maar mogelijk heb nog geluk via Ticketswap (al zoeken er wel heel veel mensen naar een ticket). Mocht het je wel lukken: op een prachtige locatie staan zes stages met o.a. Len Faki, Ben Sims, Bizzey, Kraantje Pappie en nog veel meer artiesten. Een gevarieerde line-up dus!

Oranjebitter

Oranjebitter viert dit jaar haar tiende verjaardag. De organisatie pakt extra groot uit met vier stages dit jaar met vooral techno. Voor de late beslissers zijn er nog steeds kaartjes beschikbaar tegen €34,30.

Kroon Festival

De Sluwe Vos, ROD en Wouter S. Zo maar een paar namen die deze Koningsdag op Kroon Festival staan. De late bird tickets zijn nog te koop voor €18,75. Dit feestje op het Willemsplein duurt t/m 23:00 uur.

Noord-Brabant

 

Eindhoven

Royal Dutch

Op zoek naar een gratis festival tijdens Koningsdag? Dan is Royal Dutch op het Stadhuisplein in Eindhoven zeker een optie. Van 12 tot 12 met o.a. Billy The Kit, Chocolate Puma en Dannic.

Supersized Kingsday

Hét feestje voor alle hardstyle liefhebbers in Brabant: Supersized. Maar liefst negen stages met alle grote namen uit de hardstyle wereld. En er zijn nog tickets beschikbaar (€32,50)!


538 Koningsdag

Een van het grootste feest op Koningsdag. Ook dit jaar organiseert 538 weer het festival op het Chasséveld in Breda. Grote namen als Rita Ora, Armin van Buuren en Hardwell zijn aanwezig! Tickets zijn nog steeds te koop voor €26.

Gelderland

Beat The Bridge

Dit jaar de laatste editie van Beat The Bridge onder de John Frostbrug in Arnhem. Geniet daarom nog één keer van het beste hardstyle feestje (met drie stages) op Koningsdag in Gelderland. Kaartjes zijn nog steeds te koop voor 27,50.

Free Your Mind Orange Edition

Ook Free Your Mind organiseert tijdens Koningsdag een feest. Op het Roermondplein in Arnhem wordt dan de lekkerste techno gedraaid. En nog mooier: het is gratis!

Overijssel

Hardfest

Op zoek naar het hardste feestje in Overijssel op Koningsdag? Lees dan niet verder, want dan moet je op Hardfest zijn. Drie stages met hardstyle, raw en hardcore op het University terrein in Enschede. Kaartjes zijn nog te koop voor €28,75.

Kingdance

Kingdance organiseert al jaren een feest op Koningsdag. Twee stages met house en hardstyle. Dit jaar zijn o.a. The Partysquad en Radical Redemption. Discount tickets zijn nog te koop voor €17,50.

Utrecht

Soia Koningsdag Fest

Een nieuw festival tijdens Koningsdag in Utrecht: Soia Fest! Een mooie locatie, aan het water met de lekkerste disco hitjes. De kaartjes zijn helaas al uitverkocht, dus zet hem alvast in de agenda voor volgend jaar of houdt Ticketswap / Facebook in de gaten.

Groningen

Kingsland

Kingsland wordt dit jaar in vier steden georganiseerd, waaronder Groningen. Hier staan drie stages, met o.a. Armin van Buuren, Nicky Romero, Broederliefde, Lil Kleine en Kriss Kross Amsterdam. De late bird kaartjes zijn nog te koop voor €36,90. Maar wacht niet te lang, want Kingsland is bijna uitverkocht.

Friesland

Kingsday Outdoor

In Leeuwarden wordt Kingsday Outdoor georganiseerd. Bij het Oldehoofsterkerkhof is er een mix van urban en house te horen. Kaartjes zijn nog verkrijgbaar voor €17,50 en dan kun je o.a. Broederliefde, Irwan, Josylvio en Boef horen.

19 april 2018

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter