Geen festivals tot 4 december

Geen festivals tot 4 december

Update: Dit artikel is verouderd. In onze nieuwe blog over festivals kan je de laatste ontwikkelingen rondom corona 2022 terugvinden.

Vrijdag 12 november maakte de overheid nieuwe corona maatregelen bekend. Wederom een nieuwe klap voor o.a. de evenementensector want het komt er op neer dat er tot 4 december geen grote festivals georganiseerd mogen worden.

Vaste zitplaats noodzakelijk

Op de website van Rijksoverheid staat de volgende maatregel: Evenementen kunnen plaatsvinden tot 18.00 uur met een coronatoegangsbewijs én een vaste zitplaats. En met een maximum van 1250 personen per ruimte.

Voor feestjes en festivals is dit geen optie en dus hoeven we tot 4 december geen evenementen te verwachten. Wat is het perspectief na deze drie weken? Hier is tot op heden niks over bekend, maar bronnen in Den Haag vrezen dat deze periode wel een verlengd zou kunnen worden.

Invoering van 2G

Het kabinet wil er mogelijk naartoe dat je gevaccineerd óf covid moet hebben doorgemaakt om binnen te komen, het zogenaamde 2G model. Nu is het laten zien van een negatieve testuitslag ook nog voldoende (3G). Voor festivalorganisatoren betekent dit dat ze deze 2G regel ook moeten doorvoeren, aangezien 3G mogelijk alleen voor zaken geldt waar je een vaste zit plek hebt.

Wordt vervolgd… Check ondertussen onze festivalagenda om een feestje ergens volgend jaar te plannen.

13 november 2021

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter