Geen festivals zo lang er geen vaccin is

Geen festivals zo lang er geen vaccin is

Dit artikel is verouderd. Benieuwd naar de laatste ontwikkelingen? Check onze nieuwe festival blog over corona in 2022.

Sinds maart hebben we ook in Nederland te maken met het coronavirus. De gezondheid staat natuurlijk voorop. Maar wij maken ons ook druk om de belangrijkste bijzaak in het leven: festivals. De NOS kopte vandaag: Geen grote evenementen zolang er geen vaccin is. Aangezien festivals al snel duizenden bezoekers trekken vrezen wij dat dit ook voor deze branche geldt. Hoe lang kunnen we nog zonder?

Data steeds verschoven

We maken een sprongetje terug in de tijd. In maart werd aangekondigd dat festivals tot 1 juni niet zouden mogen doorgaan. Het festivalpubliek baalde: helaas geen festivals met Konings- en Bevrijdingsdag. De optimisten hoopten toen nog op een mooie festivalzomer. Even later werd al snel duidelijk dat feesten er voorlopig niet in zit. Grote evenementen, waaronder festivals en sportwedstrijden met publiek, werden uitgesteld tot 1 september. Op woensdag 6 mei werd duidelijk dat ook na deze datum de grote evenementen onzeker zijn en er mogelijk zelfs mee gewacht moet worden tot er een vaccin beschikbaar is tegen covid-19.

stappenplan-festivals

“Geen festivals voor een jaar of langer is reëel”

De rijksoverheid publiceerde bovenstaand stappenplan. Daarop is te zien dat de samenleving geleidelijk weer open mag. Helemaal op het einde van dit plan, bij stap 5, zien we met een festivaltent icoontje Evenementen met een vraagteken staan. Het is nog onduidelijk wanneer er een vaccin beschikbaar is en dus wanneer festivals weer mogen plaatsvinden. Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Hugo de Jonge meldt het volgende aan de kamer: “Niemand weet hoelang dat gaat duren. We hopen natuurlijk op snel, maar een jaar of langer is reëel.

Alternatieve festivals

Vooral het laatste stukje uit de zin van De Jonge baart ons zorgen een jaar of langer is reëel. Laat dit even op je inwerken: meer dan een jaar zonder festivals. Moeten we op zoek gaan naar alternatieven, zoals drive-in festivals? Of genoegen nemen met de thuisfestivals via livestreams? Wij zijn er even stil van…

7 mei 2020

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter