Gekochte festival tickets blijven 26 maanden geldig

Gekochte festival tickets blijven 26 maanden geldig

Check onze nieuwe festival blog voor de laatste ontwikkelingen.

Festivalorganisaties doen er in deze tijd alles aan om te overleven, en hopelijk deze zomer terug te keren met de allermooiste editie. Bijna alle events zijn in 2020 afgelast door het coronavirus. Daardoor zitten veel festival fans nog met tickets voor de laatste, afgelaste, editie. Gelukkig zijn de meeste festivals verplaatst naar 2021 (check onze agenda) en blijven de tickets geldig voor de komende editie. Veel ticketkopers maken, gelukkig voor de organisaties, gebruik van de regeling van Bewaar Je Ticket. Gekochte tickets zouden 13 maanden geldig blijven, maar dit is verlengd naar 26 maanden zo meldt cultuur- en evenementenbranche in samenwerking met de overheden, het ministerie van OC&W en EZK en volgens de regels van Autoriteit Consument en Markt.

Wat te doen met je festivalticket?

Heb je een festivalticket gekocht voor een festival wat in 2020 zou plaatsvinden? Je hebt dan verschillende opties. Als het festival is verplaatst naar 2021 dan kun je het volgende doen:

  1. 1. De organisatie heeft het festival verplaatst naar 2021: je ticket blijft geldig;
  2. 2. Het ticketbedrag terugvragen.

Om de festivalorganisaties te steunen wordt geadviseerd om het ticket te bewaren voor de volgende editie. Je hoeft dit jaar dan niet op tijd achter je pc te zitten om te wachten in de digitale ticketwachtrij. En veel festivals in 2021 zijn zelfs al uitverkocht. Het geld terugvragen en last minute toch nog een ticket kopen is in sommige gevallen dus geen optie.

Mocht de organisatie het evenement niet organiseren in 2021 dan kun je het volgende doen:

  1. 1. Gebruik maken van een ander, vergelijkbaar, festival van deze organisatie;
  2. 2. Het ticketbedrag terugvragen;
  3. 3. Het ticketbedrag doneren aan de organisatie.

Wat als de editie in 2021 ook niet doorgaat?

We willen er niet aan denken maar de kans bestaat dat festivals ook deze zomer niet georganiseerd mogen worden. Daarvoor is de nieuwe regeling, de verlening van 13 naar 26 maanden, bedacht. Festivals met Koningsdag kunnen bijvoorbeeld ook dit jaar niet doorgaan. Mocht je een ticket hebben gekocht dan blijft deze in veel gevallen geldig voor het event met Koningsdag in 2022. Verschillende festivals zoals Kingsland en Oranjebloesem zijn al verplaatst naar volgend jaar.

80% houdt ticket

Wat doet de gemiddelde festivalbezoeker met zijn ticket van vorig jaar? Uit onderzoek komen de volgende cijfers:

  • 80% van de bezoekers behoudt het ticket;
  • 14% vraagt een refund;
  • 2% wil een voucher voor een ander event;
  • 2% doneert het bedrag aan de organisatie.

17 februari 2021

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter