Grote festivals mogen weer doorgaan in België

Grote festivals mogen weer doorgaan in België

Dit artikel is verouderd. Check onze nieuwe festival blog over corona voor laatste ontwikkelingen in 2022.

Vanaf 30 juli is het weer mogelijk om met 5000 bezoekers op een festival te staan in België en vanaf 13 augustus zelfs met meer! Overigens moet iedere bezoeker wel een negatief testbewijs kunnen aantonen of bewijzen dat hij of zij is gevaccineerd. Deze voorwaarden gelden uiteraard als de corona-cijfers in België het toelaten. Hopelijk komt de Nederlandse overheid ook snel met goed nieuws en meer perspectief over de Nederlandse festivalzomer!

Goed nieuws voor Tomorrowland en Pukkelpop

Dit nieuws klinkt voor de organisaties van Tomorrowland en Pukkelpop als muziek in de oren. Vanaf 30 juli mogen er namelijk binnen-festivals worden georganiseerd voor 3000 bezoekers en 5000 voor buiten-festivals. Vanaf 13 augustus wordt er zelfs een uitzondering gemaakt op de bezoekersaantallen zodat er weer grote festivals en evenementen kunnen plaatsvinden. Een negatief testbewijs of het kunnen aantonen van het vaccinatiepaspoort is hierbij echter wel noodzakelijk.

De organisatie van Pukkelpop heeft ook definitief laten weten dat het festival doorgaat. Zij streven naar volledige capaciteit, namelijk: 65.000 bezoekers per dag.  “Het is onze grootste ambitie om van Pukkelpop de veiligste plaats voor jongeren te maken. Laten zien dat het wel degelijk kan. Wij zijn professionals, we weten waarmee we bezig zijn; we zijn nog nooit zo klaar geweest om deze uitdaging – een van de grootste uit ons bestaan – aan te gaan.” Aldus Chokri Mahassine, organisator van Pukkelpop. Ook laat de organisator weten dat er een aantal wijzigingen zullen plaatsvinden, maar dat social distancing en mondkapjes zeker niet nodig zullen zijn.

Ook de organisatie van Tomorrowland is blij met het perspectief dat de Belgische overheid biedt. De organisatie zegt de komende dagen verschillende scenario’s uit te werken waarna ze deze week met een update komen rondom het grootste muziekfestival van de wereld. Tomorrowland is al verplaatst naar een latere datum deze zomer dus de verwachting is zeer waarschijnlijk dat het festival op een veilige manier door kan gaan.

12 mei 2021

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter