Interview: Mark Villa tijdens ADE

Interview: Mark Villa tijdens ADE

Goedendag beste partyanimals, de leukste danceweek van het jaar is helaas alweer voorbij, en wat ging het snel. Vijf dagen lang was er op iedere hoek van de straat, in elke café en club een leuk feestje te bekennen. Het woord verveling kwam deze week niet ter sprake maar daarentegen de woorden Redbull en heel veel koffie wél. Al met al hebben wij grandioos genoten! Op woensdag mocht ik ADE 2017 aftrappen bij het feest ‘Mixmash records Label Night’ in een van de gezelligste bars van Amsterdam, namelijk Bar Broker. Dj’s zoals Laidback Luke, Dirtcaps en Lady Bee gaven hier een spetterende show weg. Opkomende Dj Mark Villa heb ik deze dag mogen interviewen waarover ik zo meteen jullie meer over vertel. Op de donderdag was Festival Fans bij de ‘Press Bash’ van Extrema in het geweldige W Amsterdam Hotel. Extrema onthulde hier een heel nieuw concept, namelijk dat het festival Extrema in 2018 gaat plaatsnemen in het prachtige Mexico! Verder deze week was onze reporter Shanne bij het ‘Amsterdam Music Festival 2017’ en was reporter Pascalle te vinden bij ‘Into The Woods ADE‘. Een drukke maar legendarisch week voor ons als festivalliefhebbers!

Mixmash records ADE Label Night 2017

Terug naar de woensdag, het begin van de Amsterdam Dance Event week: Het interview met Mark Villa. Voor de mensen die zich afvragen, Mark wie? Zijn echte naam is Martinus Haase, een 17 jaar oude (of zeg maar jonge) dj die voornamelijk elektronische muziek produceert. Momenteel woont hij nog bij zijn ouders in Hengelo maar hij is vastberaden om zo snel mogelijk naar de grote stad te verhuizen. Dit met de reden omdat hij in Utrecht op de Herman Brood Academie studeert om van zijn grootste passie zijn beroep te maken.

                                                                 

                                                                     “Ik was vroeger gewoon een nerd”

 

Hoe kan het dat jij op zo een jonge leeftijd (op je 15e) al bent ontdekt?
“Ik denk dat het voornamelijk komt omdat ik op een zeer jonge leeftijd ben begonnen met het maken van muziek. Vanaf mijn 10e zat ik achter mijn computer muziek te maken terwijl al mijn leeftijdgenootjes buiten aan het spelen waren. Ook zat ik vroeger een tijdje op voetbal, net zoals alle andere jongens van mijn leeftijd maar daar ben ik al vrij snel vanaf gegaan. Ik vond muziek maken gewoon vele male leuker, eigenlijk was ik gewoon een nerd.”

Hadden jouw ouders niet zoiets van ‘kom eens achter die computer vandaan’?
“Eigenlijk wel maar aan de andere kant zagen ze dat ik hier echt blij en gelukkig van werd dus hebben ze me altijd gesteund.”

Dan heb je wel echt geluk met je ouders!
“Ja, dat zeker, want ik hoor heel veel om mij heen dat ouders toch vaak wat strenger zijn en niet begrijpen waarom je zo lang achter een computer zit. Dit komt ook voornamelijk door het feit dat de dj-scene enorm bekend is en iedereen daar wel in terecht wilt komen. Volgens mij is het momenteel een van de populairste dromen, net zoals vroeger het worden van een rockster echt een hype was”.

Was het ook altijd al jouw droom om dj te worden?
“Ik heb dit altijd al graag gewild maar sinds mijn 19e was ik er 100% van overtuigd dat dit het gene is wat ik de rest van mijn leven wil doen. Er bestaat niets anders voor mij dan constant muziek maken en dat is misschien ook wel de reden dat ik nu op zo een jonge leeftijd al grote stappen heb gemaakt naar het gene waar ik nu sta.”

 

                                                                          “Dj zijn is een 24/7 job”

 

Hoe combineer jij je ‘normale leven’ met het hele produceren?
“Het is voornamelijk heel goed plannen. Wanneer ik een vrij moment heb probeer ik echt met mijn vrienden te chillen of naar mijn familie te gaan. Mijn werk bestaat voornamelijk uit het maken van nieuwe platen en het bedenken van nieuwe ideeën. Ook doe ik af en toe een show maar het is ook voornamelijk constant je social media bijhouden. Eigenlijk is gewoon een 24/7 job en het maken van een goede planning is hierbij cruciaal”.

Doe je zelf al dit werk of heb je een team die jou steunt in o.a. het bijhouden van je social media?
“Ik doe veel post zelf maar ik heb natuurlijk ook een aantal mensen die mij hiermee helpen anders is het echt niet te doen.”

Je bent aangesloten bij Syndicate Agency, die ook namen als Blasterjaxx, DVBBS en Laidback Luke onder contract hebben staan. Hoe ben je bij dit bureau terecht gekomen?
“Toen ik net 15 was heb ik getekend bij Mixmash van Laidback Luke, dankzij hem en de mensen die daar werken ben ik bij Syndicate Agency terecht gekomen omdat ze veel samenwerken met Syndicate Agency.”

Je maakt zelf eigen nummers, heb je al Dj’s gehad die jouw tracks draaien op bijvoorbeeld een festival?
“Galantis draaide een nummer van mij tijdens het Ultra Music Festival in Miama en Jonas Blue waar ik een aantal tracks mee heb gemaakt draait mijn muziek over de hele wereld. Ook geven Dj’s vaker een radioshow zoals Tiësto en David Guetta, hun hebben toen tijdens een show een aantal platen van mij gedraaid. Tiësto en Guetta zijn grote namen dus zoiets vind ik echt sick, het zijn mensen waar ik tegenop kijk en die mij inspireren dus het is een grote eer wanneer zij mijn muziek draaien.”

Wie inspireert jou persoonlijk het meest?
“Degene die mij als vanaf kleins af aan inspireert is het toch wel Avicii. Door hem ben ik begonnen met muziek maken, hij is echt mijn grote voorbeeld. Ik heb nog steeds een poster van hem op mijn kamer hangen omdat ik hem gewoon zo tof vind”.

Heb je hem al ontmoet?
“Nee, helaas nog niet. Hij is gestopt met muziek maken maar wie weet, ooit in de toekomst, dat ik hem eens mag tegenkomen.”

Tommorowland 2017

Vorig jaar stond je op Parookaville en Tomorrowland. Kun je al verklappen welke festivals je deze zomer aan gaat doen?
“Er zitten zeker al een aantal dingen in overleg maar ik kan niets met zekerheid vertellen. Ik kan verklappen dat er een hoop leuke dingen aan komen maar we zijn er nog druk mee bezig. Ik hoop dat ik nog een keer op Tomorrowland mag draaien want dat was een geweldige ervaring. De hele ambiance op zo’n festival is indrukwekkend om mee te maken, ik leer er heel veel van en het ontmoeten van allemaal andere dj’s zoals Blasterjaxx, Tiësto en Afrojack is gewoonweg heel tof. Toen ik mijn eigen plaat draaide en het publiek helemaal zag losgaan voelde ik waar ik dit allemaal voor doe!”

Wat vind je leuker, het draaien op een festival of een clubavond?
“Ik moet zeggen dat ik nog niet heel veel ervaring heb maar een clubavond vind ik wel echt vet. Het heeft beiden zijn charmes dus het is niet goed te vergelijken. Ik vind het heel lastig om te kiezen dus ik maak bij deze geen keuzen haha.”

Is dit eigenlijk je eerste keer ADE?
“Ik was er vorig jaar ook bij voor onder andere een aantal afspraken en de verjaardag van Luke maar dit is mijn eerste jaar dat ik shows doe.”

Hoe speciaal is ADE voor jou en de gehele dj/producer scene?
Deze week is gewoon super belangrijk want iedereen uit de dance wereld komt bij elkaar in Amsterdam. De dance scene wordt groots onder de aandacht gebracht en er worden belangrijke dingen besproken. Artiesten waar je normaal alleen maar telefonisch contact mee hebt en niet in Nederland wonen, komen nu gewoon speciaal voor ADE naar Amsterdam. Het is een hele mooie manier om samen te conecten. Het is een fantastische week en dankzij Amsterdam Dance Event ontstaan er voor mij, en ik denk voor de gehele dance scene heel veel leuke, nieuwe dingen!

27 oktober 2017

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter