Niet-risicogroepen kunnen vanaf augustus worden gevaccineerd

Niet-risicogroepen kunnen vanaf augustus worden gevaccineerd

Dit artikel is verouderd. Check onze nieuwe festival blog over corona in 2022 voor de laatste ontwikkelingen.

Volgens de GGD kan er vanaf augustus worden begonnen met het vaccineren van niet-risicogroepen. De maanden daarvoor zullen eerst risicogroepen worden gevaccineerd, waarvoor op dit moment maandelijks 450.000 vaccins beschikbaar lijken te zijn.

Vaccineren

Het vaccineren van risicogroepen (ouderen en zieken, maar ook zorgmedewerkers) zal volgens minister de Jonge, als alles meezit, op 4 januari kunnen beginnen. Als het vaccin geschikt is voor de risicogroepen, duurt het volgens Kloppenburg van de GGD nog wel even voordat de niet-risicogroepen aan de beurt komen. “Als de huidige hoeveelheden vaccins beschikbaar zijn, dan zijn dat duurt het een aantal maanden voordat we kunnen gaan vaccineren.”

Festivalseizoen

Wat zal dit betekenen voor het festivalseizoen van 2021? Evenementen vinden hoogstwaarschijnlijk niet plaats tot wij ons allemaal kunnen laten vaccineren, maar dit zal dus pas mogelijk zijn in augustus. Eventueel kunnen sneltesten nog steeds een oplossing zijn of zullen er in de loop van tijd meer vaccins beschikbaar worden.

 

3 december 2020

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter