Steeds meer alternatieve festival initiatieven

Steeds meer alternatieve festival initiatieven

Benieuwd naar de laatste ontwikkelingen? Check onze nieuwe festival blog over corona in 2022.

Veel festivalorganisaties hebben het lastig in deze corona tijd. Toch zitten de meesten ondernemers niet stil en worden er allerlei alternatieve nieuwe initiatieven opgezet. Grote festivals, zoals we ze kennen, kunnen helaas nog niet georganiseerd worden. Maar het is ook mogelijk om een feestje te bouwen met anderhalve meter. In dit artikel zetten we een aantal van deze events op een rijtje. Eerder schreven we al een stuk over festivalcampings zonder festival.

Terrassen festivals

HEMtuin Terrastival

Festivalorganisatie Mystic Garden (bekend van de festivals) gaat samen met andere partners uit de culturele sector heuse terrassenfestivals organiseren! Gedurende de zomer kun je elke vrijdag, zaterdag en zondag (van vrijdag 16 juni t/m zondag 13 september) genieten van lekker eten en drinken op het terras. Onder begeleiding van onder andere muziek, kunst en theater. Via de website van HEMtuin kun je een diner voor 2, 4, 6 of 8 personen boeken. Het terras bevindt zich aan de Hemkade in Zaandam, je kunt ook vanaf Amsterdam CS met de Hembrug Express varen. Houdt voor het programma per dag de social kanalen van HEMtuin in de gaten (FacebookInstagram).

Thuishaven

Het grootste terras van Amsterdam, zo omschrijft Thuishaven haar terrein. De bekende festivallocatie is van donderdag t/m zondag geopend van 12:00 tot 00:15. Je kunt per tweetal (2 -4 -6- 8) tafels reserveren voor een tijdslot. Reserveren kan via de ticketsite van Thuishaven. Doe dit op tijd want dit concept is vrij populair. Je ervaart namelijk het echte festivalgevoel: drankje, lekkere muziek en chillen met vrienden.

Festivals tot 100 man

Phoenix Festival

Vanaf 1 juli is het toegestaan om met 100 man bij elkaar te komen. Festivalorganisatie Phoenix, bekend van het outdoor festival (hardstyle), is hier handig op ingesprongen. Bij de Timeout in Gemert organiseren ze in het weekend van 3 en 4 juli verschillende events tot 100 personen. Deze feestjes zijn helaas al uitverkocht (gaat natuurlijk vrij snel bij zo’n beperkte capaciteit) maar hou zeker de website van Phoenix in de gaten voor meer en nieuwe feestjes.

We verwachten dat er steeds meer van dit soort initiatieven tot 100 bezoekers komen.

Drive-in festivals

In Duitsland zagen we al verschillende filmpjes voorbij komen. De zogenaamde drive-in festivals komen mogelijk ook binnenkort naar Nederland. De organisatoren van 90’s Forever Outdoor willen dit concept opzetten in Limburg maar wachten nog op goedkeuring van de overheid. Bezoekers komen in hun eigen auto aan op het terrein en kunnen middels de FM frequentie genieten van dezelfde muziek. Zoals vroeger naar een film werd gekeken kan nu de nieuwe festivalervaring worden. Beat Park heeft de drive-in festivals in België opgezet, binnenkort worden de eerste feesten en locaties bekend gemaakt.

Festivals op het water

Dat de festival ondernemers creatief zijn blijkt uit het concept van organisatie Bontgenoten (bekend van het festival): op de IJzeren Man kunnen bezoekers dobberen in rubberen bootjes. Zo kan je de anderhalve meter afstand goed bewaken en toch samen genieten van de lekkerste beats. Met een beetje geluk lig je ook nog heel de dag in het zonnetje.

Digitale festivals

Online festivals zijn een prima oplossing zodat je geen beperking in het aantal bezoekers hebt. Het nadeel is weer dat je de echte festivalsfeer mist. We horen wel van veel bezoekers dat ze via een livestream (op de originele dag van het festival) een feestje bouwen met vrienden, natuurlijk volledig volgens de richtlijnen van het RIVM ;). Heel veel festivals organiseren zo digitaal een alternatief feestje. Check onze agenda en zoekfunctie om je favoriete festival op te zoeken. Op de betreffende festivalpagina staat vervolgens of ze ook online iets organiseren.

Mocht je meer leuke, nieuwe feestjes en festivals tegenkomen, laat het weten in de comments! We blijven dit artikel updaten met de leukste en grootste events updaten.

18 juni 2020

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter