Overzicht van festivalcampings zonder festival

Overzicht van festivalcampings zonder festival

Het is een hele andere festivalzomer dan dat we hadden verwacht. Geen feestjes en niet met je tentje op een festivalcamping. Vanwege COVID-19 is het allemaal wat anders gelopen dan gehoopt. Festival organisaties en andere ondernemers zijn echter wel gelijk aan de slag gegaan met creatieve alternatieven. Denk aan drive-in festivals, thuisfestivals met livestreams maar nu ook: festivalcampings zonder festival! Hierdoor kun je in eigen land toch nog die festivalcamping vibe meemaken. In dit artikel houden we een overzicht bij van waar dit allemaal mogelijk is.

Tijdloos (ID&T)

ID&T zou deze zomer tientallen festivals organiseren. Denk aan Mysteryland, Defqon.1, Amsterdam Open Air en ga zo maar door. Op veel van deze festivals zou het ook mogelijk zijn geweest om te overnachten op de camping. Dit festivalgevoel wil ID&T nu terugbrengen met het nieuwe concept: Tijdloos. Van vrijdag 10 juli t/m maandag 17 augustus wordt het Ermerstrand in Erm (Drenthe) omgetoverd tot een paradijs waar plaats is voor kunst-, body & mind- en outdoor activiteiten zoals de organisatie het zelf omschrijft. Maar je kunt ook genieten van bijvoorbeeld pop-up concerten en theater. Kortom: deze campingvakantie is een ideale vervanger voor het afgelaste festivalseizoen. Op de website van het Tijdloos concept kun je overnachtingen boeken.

festival-camping-zonder-festival

Kallumaan (Kultlab)

Ook een andere grote organisatie, Kultlab (bekend van o.a. Into The Woods en Wildeburg) gaat een speciale camping opzetten. Het terrein van Wildeburg, natuurgebied Netl de Wildste Tuin, is van  vrijdag 3 juli t/m maandag 31 augustus open om te kamperen. De organisatie zelf noemt het: het mooiste stukje onontdekte natuur van Nederland. Je kunt hier helemaal tot rust komen om, als het weer mag, weer vol te genieten van de lekkerste feestjes. Op de site van Kallumaan zie je nog veel meer activiteiten in de buurt en zie je ook alle opties & prijzen.

Camping de Wereld

Drenthe check, Flevoland check, ook in Gelderland kun je deze zomer kamperen om zo het festivalgevoel toch nog te voelen. De organisator van Festival op het Eiland (normaal tijdens de Nijmeegse Vierdaagse) bouwt namelijk een pop-up camping net onder Nijmegen. In dit bosrijke gebied zal plaats zijn voor zo’n 250 campinggasten die ruimte genoeg hebben op het grote terrein. Door middel van foodtrucks en kleine optredens zal geprobeerd een echte festivalcamping nagebootst worden. Check de website voor beschikbaarheid.

For-rest Glamp

In de Achterhoek vereist For-rest Glamp. Een hangmat, hottub en BBQ, wat heb je nog meer nodig? Heel weinig denken we. De omgeving in Eibergen is ook nog eens schitterend. Midden in de natuur genieten van de rust, lekkerste foodtrucks in een van de yurts, tipi’s of andere accommodaties op het terrein. Van 24 juli t/m 7 augustus is deze camping ook toegankelijk voor kinderen (rest van het jaar niet).

Ben je alweer vergeten wat je zeker niet moet vergeten op de camping? Check dan onze handige festivalcamping paklijst. Natuurlijk is het nu minder relevant maar er staan zeker wat items op die je anders zou vergeten 😉

15 juni 2020

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter