Top 10 techno festivals van Europa in 2020

Top 10 techno festivals van Europa in 2020

Wil jij dit jaar een lekker techno feestje of zelfs meerdere feestjes bezoeken? Dan is het zeker de moeite waard om dit artikel even verder te lezen! Wij hebben namelijk voor jou een top 10 samengesteld met de beste techno festivals door heel Europa.

1. Awakenings Festival

Met headliners van afgelopen jaar als Adam Beyer, Amelie Lens en Charlotte de Witte ben je eigenlijk al verzekerd van een goede dosis techno. Met maar liefst 8 fantastische stages ben je sowieso al de hele dag kwijt aan het verkennen van het terrein, daarom gaan veel bezoekers ook een heel weekend lang raven bij dit jaarlijkse festijn. Aan vermaak zul je in ieder geval niet te kort komen bij Awakenings Festival. Dit jaar ben je wederom welkom op het terrein van Spaarnwoude op zaterdag 27 & zondag 28 juni! Pre-registratie is al van start maar wij verwachten dat de ticket sale binnenkort zal beginnen!

2. Kappa Futur (Italië)

Het weekend van 4 en 5 juli 2020 is Parco Dora het decor van alweer de 9e editie van Kappa Futur Festival. Deze unieke locatie, in de noordwestelijke Italiaanse stad Turijn, biedt jou als bezoeker een industriële maar ook zeker groene ervaring waar harde techno en house wordt gedraaid. Kappa Futur Festival staat bekend om haar geweldige geluidbeleving door de oude warehouses, pilaren en schoorstenen. Het terrein is daarnaast ook omringd door een wild en groen bos. In de voorgaande edities hebben de meest grote namen binnen de techno scene hier ”mogen” optreden. Namen als Peggy Gou, Boris Brejcha, Carl Cox, Charlotte de Witte, Enrico Sangiuliano en Nina Kraviz zijn niet onbekend bij de bezoekers en organisatie van Kappa Futur Festival.

3. DGTL Amsterdam

DGTL, een van de belangrijkste en grootse techno festivals ter wereld. Ook dit jaar zijn ze weer terug op het NDSM terrein in Amsterdam. Dit maal is DGTL Festival hier op zaterdag 11 en zondag 12 april te vinden, samen met artiesten van over de hele wereld. Artiesten als Job Jobse, KI/KI, Nina Kraviz, Luuk van Dijk, Nicola Cruz en Adriatique gaan een poging wagen om hier 2 geweldige dagen van te maken, vol met geluk, dans en puur genieten (Al hoe wel moeten de weer goden dan geen roet in het eten gooien). Kaartje zijn nog verkrijgbaar in de webshop van DGTL!

4. Tomorrowland

Misschien wel hét grootste dance festival van de wereld: Tomorrowland. Het festival beschikt over een mysterieuze en sprookjesachtig festival terrein waar van alles te doen en beleven is. Bezoekers van over de hele wereld komen hierop af en sommigen vliegen zelfs met een speciaal ingericht ”Tomorrowland vliegtuig” naar België. Dreamville dat is de ”stad” waar tienduizenden festival bezoekers verblijven tijdens de 2 weekenden Tomorrowland (Weekend 1: 17 t/m 19 juli + Weekend 2: 24 juli t/m 26 juli). People of Tomorrow dat is hoe het festival de bezoekers als eerste groet waarna een sprookjesachtig verhaal wordt verteld. Op Tomorrowland zijn er zo veel stages dat je ze op 2 handen niet eens kunt tellen, er zijn zelfs stages bij de toiletten… Allerlei soorten artiesten worden uitgenodigd om hier te komen draaien of optreden, van hardstyle tot HipHop. Dus ook techno en daar lees jij dit artikel natuurlijk voor! Neem een paar grote namen binnen de techno scene in je hoofd en bedenk dan dat ze hoogstwaarschijnlijk allemaal ooit op Tomorrowland hebben gestaan of gaan staan! Registreren voor de 2020 edities kan nog uiterlijk tot en met 24 januari 20:00 uur!

5. Sonus Festival (Kroatië)

Sonus Festival is een van de grote spelers van dit lijstje. Met maar liefst 5 dagen dag en nacht feest staat dit festival op de bucketlist van veel techno en house fans. De unieke locatie aan zee biedt de festivalbezoeker de gelegenheid om bruin te braden en ook nog eens te genieten van een geweldig aanbod aan internationale artiesten. De organisatie van Sonus Festival biedt de jou als bezoeker de kans je ticket te scoren in welgeteld 7 fases. Wij zullen je een geheimpje verklappen, de eerste 3 zijn al uitverkocht. Wat je krijgt voor je kaartje is toegang tot het festival, niet 1 dag, niet 2 dagen, niet 3 dagen maar gewoon 5 dagen en nachten non-stop feesten. En ja dat is inderdaad best goedkoop voor 5 dagen en nachten feesten. €149 betaal je voor het goedkoopste kaartje en €229 voor de laatste fase aan kaartjes. Een klein gedeelte van de line-up is al bekend gemaakt en het zijn grote grote jongens. Met artiesten als Adriatique, Anna, Ben Klock, Boris Brejcha, Dax J, Charlotte de Witte, I Hate Models, Kölsch, Pan-Pot, Reinier Zonneveld en Stephan Bodzin is het, het bezoeken wel meer dan waard. En bedenk dan ook nog eens dat is nog lang niet alles is… 😉 Data: 16 t/m 21 augustus 2020.

6. Street Parade Festival (Zwitserland)

Heb jij ooit 2,4 kilometer aan techno gezien? De meeste van ons niet denken wij en juist daarom is deze leuk om in de gaten te houden. Op zaterdag 8 augustus kun jij getuige zijn van dit enorme GRATIS spektakel, in het centrum van Zurich. Er zullen 8 stages aanwezig zijn verdeeld over 2,4 kilometer! Ook rijden er trucks door het publiek op plekken waar gaan stages zijn. Het festival is te vergelijken met Love Parade maar is deze in bezoekersaantallen al in 2011 gepasseerd. Street Parade Festival is momenteel hét grootste technofeest ter wereld! Al in 2001 trok het festival meer dan 1.000.000 bezoekers op 1 dag! Street Parade festival is ontstaan toen Marek Krynski zich in 1992 meldde bij de plaatselijke politie met een verzoek voor een demonstratie maar dan met liefde, vrijheid, tolerantie en vrijgevigheid.

7. Sonar Festival (Spanje)

Ook eentje die niet gemist mag worden in deze lijst is het Sonar Festival in Barcelona. Sonar Festival is een festival met design, kunst en elektronische muziek. Ooit opgericht in 1994 door Richard Robles, Sergi Caballero en Enric Palau. Tevens wordt Sonar op meerdere plekken in de wereld georganiseerd, zoals Reykjavik, Istanbul, Hong Kong en Buenos Aires. Maar Barcelona is veruit de grootste en bekendste. 18, 19 en 20 juni staat Barcelona weer (deels) in het teken van Sonar Festival. Sonar Festival kent 5 fases in de ticket-sale en de eerste 4 daarvan zijn helaas al uitverkocht. Dus, wil jij nog naar Sonar 2020? Dan moet je er snel bij zijn! Kijk voor meer informatie op de site van Sonar Festival Barcelona 2020.

Sonar Festival 2019

FaceBook: Sonar Festival

8. B.my.Lake (Hongarije)

B.My.Lake is de nummer één techno-bestemming van Hongarije en misschien voor jou ook wel Europa? Aan de oevers van het Balatonmeer wordt jaarlijks dit enorme dance-festival georganiseerd, het is tevens het grootste meer in Midden-Europa. Van 21 t/m 24 augustus is dit de plek waar je wilt zijn op dat moment. Voor 2020 is de line-up nog even spannend maar we kunnen je wel een indicatie bieden van 2019 namelijk, Adam Beyer, Dax J, Tale of Us, Sam Paganini en Sven Väth!

9. Time Warp (Duitsland)

Mannheim dat is de gaststad voor Time Warp Festival op 4 april. Time Warp is een van de grootste festivals van Duitsland dan wel niet Europa. Het daarbij ook het enige indoor festival van dit lijstje en het festival die als eerste op de planning staat van deze top 10! Vorig jaar vierde Time Warp haar 25 jarig jubileum ook in Mannheim, Duitsland. Er zijn 3 verschillende Time Warp’s namelijk, Duitsland, Brazilië en de VS. Headliners van Time Warp in het verleden zijn namen als Len Faki, Adriatique, ÁME en Amilie Lens. Klinkt dit feestje als muziek in de oren bij jou? Wees er dan snel bij want de tickets zijn bijna uitverkocht! 4 ticket-sale fases waarvan er al 2 zijn uitverkocht. Het gaat dus hard!

10. Dekmantel

Van 31 juli t/m 4 augustus is het iconische Amsterdamse Bos het decor voor Dekmantel Festival 2020. Dit festival presenteert je de meest lekkere House en Techno muziek! Voor veel artiesten een lieveling en een hoge prioriteit op hun agenda. Dekmantel staat bekend om haar artiesten die hier risico’s durven nemen in plaats van hun laatste hitjes op play te drukken, wat ons betreft is dit al reden genoeg hier een kaartje voor te scoren! Over de Line-up is er helaas nog niks bekend, wel weten we dat er 6 heerlijke stages zullen zijn met de lekkerste muziek. Houdt onze socials in de gaten, wanneer er meer info bekend is brengen wij je direct op de hoogte!

Welke Europese techno festivals mis jij nog in dit lijstje? En welke van de 10 is jouw persoonlijke favoriet? Laat het ons weten in de comments!

Header foto: FaceBook Kappa Futur Festival

9 januari 2020

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter