Alle festivals tot 1 juni afgelast!

Alle festivals tot 1 juni afgelast!

Dit artikel is verouderd. Check onze nieuwe festival blog over corona voor de laatste ontwikkelingen.

Update 21-04: Het kabinet heeft zojuist antwoord gegeven op onze bovenstaande vraag. Alle evenementen en festivals zijn afgelast tot 1 september. Bekijk ons artikel hierover!

Het kabinet heeft op 23 maart aangescherpte maatregelen aangaande het coronavirus getroffen. Een van de nieuwe maatregelen: Alle bijeenkomsten worden verboden tot 1 juni, ook met minder dan 100 mensen. Dat betekent dat er tot 1 juni geen festival georganiseerd mogen worden.

Duidelijkheid bij organisaties en bezoekers
Deze maatregel was eerder t/m 6 april van kracht. Het was lange tijd onduidelijk wat er met festivals na deze datum zou gebeuren. Organisaties konden festivals zelf nog niet afgelasten omdat het dan mogelijk niet verzekerd was. Daar is nu in ieder geval duidelijkheid over. Vele festivals kunnen helaas niet doorgaan. Een klein deel van de festivals zal mogelijk nog verplaatst worden. Check voor meer updates ons corona festivalnieuws artikel.

Koningsdag en Bevrijdingsdag afgelast
Door het verbod op grotere evenementen gaat er dus ook een streep door Koningsdag en Bevrijdingsdag. Deze dagen vallen namelijk op respectievelijk 27 april en 5 mei. Vele festivals zouden op deze dagen plaatsvinden.

Gaan festivals na 1 juni wel door?
Al een veelgestelde vraag: gaan festivals vanaf maandag 1 juni wel gewoon door? Hier kunnen we nog geen zinnig antwoord op geven. Want als we de afgelopen periode iets gemerkt hebben is het wel dat de situatie rond het coronavirus zeer snel veranderd. We houden jullie via onze site en socials in ieder geval zo goed mogelijk op de hoogte!

Krijg ik mijn geld terug?
Heb je al een ticket gekocht voor een festival wat in maart, april of mei zou plaatsvinden? Bij de meeste festivals krijg je gewoon het ticketbedrag inclusief servicefee terug gestort. Bij sommige organisaties kun je er ook voor kiezen om de geldigheid van het ticket om te zetten naar de volgende editie. Geef de festivalorganisaties ook wat tijd om tot een goede oplossing te komen 😉 Voor ticketvragen kun je terecht bij de betreffende organisaties en/of ticketproviders. Wij van Festival Fans organiseren zelf geen festivals maar bieden enkel info.

Hopelijk kunnen het festivalseizoen vanaf juni inhalen!

23 maart 2020

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter