Geen festivals tot 1 september

Geen festivals tot 1 september

Dit is een verouderd artikel. Check onze nieuwe festival blog over corona in 2022 voor de laatste ontwikkelingen.

De overheid heeft zojuist bekend gemaakt dat er vanwege het coronavirus geen Nederlandse festivals plaatsvinden tot 1 september. Dit betekent dat de maatregel met drie maanden is verlengd. Eerder werden namelijk alle festivals tot 1 juni afgelast. In dit artikel zetten we alle informatie rond het coronavirus en festivals voor je op een rijtje.

Met het besluit volgt Nederland de beslissingen van België en Duitsland. Onze buurlanden maakten vorige week al bekend dat er geen grote evenementen georganiseerd mogen worden tot 1 september.

Door het coronavirus is er heel veel onduidelijkheid, vooral in de festivalwereld. Organisatoren hebben de overheid daarom ook gevraagd om vroeg duidelijkheid te geven. Aan deze oproep is dus gehoor gegeven. Festivalorganisaties en -bezoekers weten nu waar ze aan toe zijn, ook al is dat geen leuk nieuws.

Vragen over corona en festivals

– Mogen er na 31 augustus wel weer festivals georganiseerd worden?
Dit kunnen we nog niet met zekerheid zeggen. Hou onze festivalagenda voor september in ieder geval goed in de gaten. Mocht er nieuws zijn dan updaten we deze pagina onmiddellijk.

– Krijg ik het geld van mijn gekochte ticket terug?
Officieel zijn organisaties verplicht een ticket refund te doen als de bezoeker hier om vraagt. Echter vragen wij in deze tijd om begrip voor organisaties. Als iedereen het geld van een kaartje gelijk terugvraagt komen ze namelijk in de problemen en dat betekent minder festivals. Mocht je in de positie zijn dan kun je ook overwegen om een voucher voor een volgende editie of feestje te accepteren. Hoe het precies zit? Check meer in ons artikel Geld terug festival in verband met corona waarin o.a. ook meer info staat over kaartjes voor busvervoer.

– Bieden festivals een alternatief programma aan?
Zeker! Veel festivals organiseren online een zogenaamd thuisfestival. Via livestreams kun je dan DJ’s zien optreden en toch genieten van de sets. We hebben een overzicht gemaakt van alle thuisfestivals en streams.

Mogen er ook geen kleine events georganiseerd worden?
De overheid heeft nog niks gezegd over het maximaal aantal bezoekers wat eventueel wel bij elkaar mag komen op events. Hierover wordt later meer bekend gemaakt.

Heb je vraag over een specifiek festival? Probeer dan eerst de betreffende organisatie te mailen of check de socials van het festival.

21 april 2020

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter