Geen Belgische en Duitse festivals tot 1 september

Geen Belgische en Duitse festivals tot 1 september

Dit artikel is verouderd. Benieuwd naar de laatste ontwikkelingen? Check onze nieuwe festival blog over corona in 2022.

Het zat er natuurlijk al een tijdje aan te komen maar België en Duitsland hebben nu de knoop doorgehakt: geen (grote) festivals tot 1 september. Hoe zit het in Nederland? De overheid heeft de nieuwe maatregelen bekend gemaakt. Alle festivals zijn ook in Nederland tot 1 september afgelast.

België: geen massa-evenementen

Premier Sophie Wilmès maakte woensdag 15 april bekend dat er deze zomer geen massa-evenementen mogen plaatsvinden t/ 31 augustus. Wat een massa-evenement precies inhoudt, hoeveel bezoekers zo’n evenement telt, is nog niet bekend. Hier komt later meer informatie over naar buiten. Wel is zeker dat grote festivals als Tomorrowland, Rock Werchter, Pukkelpop en Sunrise dit jaar niet doorgaan. Van een blik op de Belgische festivalagenda word je vervolgens niet vrolijk. Op moment van schrijven staat daar alleen Rampage op het programma (wat al was verplaatst van het voor- naar het najaar vanwege het coronavirus). Maar het is nog de vraag of festivals na augustus überhaupt mogen doorgaan.

Ook geen grote evenementen in Duitsland

Ook bondskanselier van Duitsland, Angela Merkel, kwam woensdag na overleg naar buiten met de maatregel dat er tot 1 september geen grote evenementen georganiseerd mogen worden. Zo hebben organisatoren duidelijkheid en kunnen ze op tijd inspelen op de afgelasting. Duitse deelstaten mogen wel zelf beslissen welke evenementen er wel- en niet doorgaan qua capaciteit. Duidelijk is wel dat festivals veel te groot zijn om plaats te mogen vinden deze zomer. Helaas geen Airbeat One, MELT of Parookaville dit jaar. Lollapalooza Berlin staat begin september op de planning, maar hou er rekening mee dat er grote kans is dat ook dit event mogelijk niet doorgaat.

15 april 2020

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter