Nieuws

Geld terug festival in verband met corona

Geld terug festival in verband met corona

Krijg je, je geld terug voor een festivalticket in verband met het coronavirus? Dagelijks worden er nu meer en meer festivals gecanceld. Veel festivalgangers waaronder ook misschien jij vragen zich nu af hoe het zit met geld. Krijgen ticketkopers een refund? Kun je nu nog bij twijfel je ticket verkopen? Lees hieronder de informatie die wij tot nu toe hebben kunnen vinden.

Krijg je het geld van een ticket terug?

Voor jou als festivalganger is het natuurlijk frustrerend om geen zekerheid te hebben. Maar hoe er nu wordt gehandeld met het coronavirus is van dag tot dag. Het is nu duidelijk dat geen een festival door kan gaan tot 1 juni. Dit betekent dat Koningsdag en Bevrijdingsdag helemaal niet doorgaan op de originele datum en er weer een heel aantal festivals gecanceld zijn.

Inmiddels heeft de consumentenbond laten weten dat iedereen die een kaartje heeft gekocht bij een officieel verkooppunt van het desbetreffende evenement of festival, recht heeft op een volledige refund (inclusief eventuele service- en administratiekosten). De consumentenbond zegt hierover het volgende, ”Als een concert of festival wordt afgelast, dan heb je recht op teruggave van het volledige bedrag dat je betaald hebt voor de kaart(en), inclusief eventuele reserverings- en/of servicekosten. Ook als de organisator zich beroept op overmacht. Andere al gemaakte kosten, bijvoorbeeld voor een treinkaartje, krijg je niet van de evenementorganisator terug. Soms biedt de organisator van het concert een alternatief, zoals een andere datum waarop je kunt gaan.
Let op: hier hoef je niét mee akkoord te gaan, de keuze is aan jou.

Wil jij alle informatie wat betreft afgelaste evenementen en festivals eens rustig doorlezen? Bekijk dan even de website van de consumentenbond.

Naast deze prettige oplossing voor de consument zou je er ook voor kunnen kiezen om het bedrag niet terug te vragen maar het ”doneren” aan de organisatie, locatie of artiest. Het zijn voor hun ten slotte ook zeer lastige tijden zonder inkomsten. Directeur van de Vereniging van poppodia en -festivals (VNPF) Berend Schans zei het volgende over de ideeën van donaties tegen RTL Nieuws, “Organisaties dreigen namelijk om te vallen. Ze hebben geen geld meer. Want de verkoop van kaartjes, ook die voor verderop in het jaar, ligt helemaal stil. We verkopen niets.

Festivals na de nieuwe richtlijnen

Dan komt natuurlijk de vraag: zijn festivals die na 1 juni plaatsvinden dan wel helemaal veilig? Dat kunnen wij jammer genoeg niet zeggen. Er is geen vast advies over of je nu je tickets moet proberen te verkopen of niet, die keuze ligt helemaal bij jou. We blijven natuurlijk hopen dat door de strenge maatregelen die nu zijn genomen omtrend het virus de toekomst wat zonniger zal worden voor alle festivals. Echter zal alleen de tijd het kunnen vertellen.

Op het moment gaan er mailtjes uit via organisatoren met informatie over terugbetaling van de tickets of eventueel uitstel van het festival. Krijg je deze niet binnen? Houd dan vooral ook onze website in de gaten voor updates en info over de situatie.

Voor festivalgangers die zich zorgen maken over ticketkosten van Defqon.1: Q-dance heeft al een statement naar buiten laten komen. Q-dance maakte duidelijk dat als Defqon.1 verplicht wordt om te cancellen, tickethouders hun geld terugkrijgen of een ticket krijgen voor de volgende editie.

Geld terug Partyvervoer tickets

Heb jij een vervoer- of combiticket bij Partyvervoer gekocht? Ga nog niet uit van de normale regels die gehanteerd worden als je een ticket hebt gekocht bij deze organisatie. Zij zijn op het moment druk bezig met het regelen van de afhandeling van tickets voor geannuleerde festivals.

Hierbij het verzoek geen contact met ons op te nemen over geannuleerde evenementen. We staan in nauw contact met alle organisaties hierover. Zodra we duidelijkheid hebben over de afhandeling van geboekte busreizen en eventueel afgenomen entreetickets zullen we per e-mail contact opnemen met de hoofdboekers.” 

Wacht het dus even af en neem pas contact op met de organisatie wanneer dat weer aangegeven wordt. Als je een hoofdboeker bent kun je een e-mail verwachten met informatie.

Compleet gecancelde of verplaatste festivals

Per organisatie worden er andere beslissingen genomen. Masters of Hardcore (normaal in maart) is bijvoorbeeld verplaatst naar september. Iedereen die een ticket heeft gekocht heeft dus toegang tot de editie in september. Mensen die op de nieuwe datum echt niet kunnen kunnen de organisatie mailen voor een refund.

Een van de festivals die helemaal gecanceld is is 538 Koningsdag. Kopers krijgen gelukkig gewoon hun geld terug. Lees daar hier meer over. Al met al is het het slimste om dagelijks al het nieuws bij te houden, en vooral niet alle organisaties te spammen met berichten. Er wordt hard gewerkt aan oplossingen Houd onze website in de gaten voor het laatste nieuws en blijf vooral positief!

Tot nu toe geven de meeste festivals die zijn afgelast de ticketkosten van de kaarthouders terug!

Lees meer over het coronavirus met betrekking tot festivals:

19 maart 2020

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.