Hoe zit het met het coronavirus en festivals?

Hoe zit het met het coronavirus en festivals?

Het coronavirus, ook wel COVID-19 genoemd, treft heel Nederland. De gezondheid van alle inwoners staat natuurlijk voorop. Toch krijgen we ook veel vragen over hoe dit virus het festivalseizoen treft. Dat het aantal afgelaste festivals de afgelopen tijd is gegroeid, is duidelijk. De situatie veranderd echter dagelijks dus ook voor organisatoren is het lastig te voorspellen of een festival nou door kan gaan of niet. Daarom is het goed om bij de (laatste) feiten te blijven. Deze hebben we voor je op een rijtje gezet.

Actuele informatie (vanuit overheid, RIVM). Laatste update: 17-03 om 10:52:

– Tot en met maandag 6 april blijven o.a. scholen, eet- en drinkgelegenheden dicht. Bijeenkomsten met meer dan 100 personen worden in heel Nederland afgelast. De datum van 6 april geldt dus ook voor events en festivals. Wij verwachten dat (grootschalige) festivals echter t/m zeker Koningsdag niet door kunnen gaan. Zo is bijvoorbeeld 538 Koningsdag al afgelast.

Benieuwd welke festivals er wel / niet doorgaan de komende periode? Check dan ons andere corona artikel met een overzicht van festivals dit zijn afgelast of de datum verplaatst hebben.

Welke maatregelen kun je nemen?

We sluiten dit artikel af met enkele voorzorgsmaatregelen om het coronavirus niet verder te verspreiden. Deze tips komen van het RIVM:

  • Was je handen regelmatig
  • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
  • Gebruik papieren zakdoekjes

Mocht je vragen hebben over het virus, het RIVM is telefonisch bereikbaar via 0800-1351. Voor vragen over specifieke festivals kun je het beste de betreffende organisatie contacteren.

1 maart 2020

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.