Hoe zit het met het coronavirus en festivals?

Hoe zit het met het coronavirus en festivals?

Dit artikel is verouderd. Benieuwd naar de huidige ontwikkelingen rondom het coronavirus. Check onze nieuwe festival blog.

Update 21-04: Het kabinet heeft zojuist antwoord gegeven op onze bovenstaande vraag. Alle evenementen en festivals zijn afgelast tot 1 september. Bekijk ons artikel hierover!

Het coronavirus, ook wel COVID-19 genoemd, treft heel Nederland. De gezondheid van alle inwoners staat natuurlijk voorop. Toch krijgen we ook veel vragen over hoe dit virus het festivalseizoen treft. Dat het aantal afgelaste festivals de afgelopen tijd is gegroeid, is duidelijk. De situatie veranderd echter dagelijks dus ook voor organisatoren is het lastig te voorspellen of een festival nou door kan gaan of niet. Daarom is het goed om bij de (laatste) feiten te blijven. Deze hebben we voor je op een rijtje gezet.

Actuele informatie (vanuit overheid, RIVM). Laatste update: 07-04 om 09:54:

– Tot en met dinsdag 28 april blijven o.a. scholen, eet- en drinkgelegenheden dicht. Bijeenkomsten met meer dan 100 personen worden in heel Nederland afgelast. De datum van 28 april geldt dus ook voor events en festivals. Sterker nog, alle festivals zijn sowieso al tot maandag 1 juni 1 september afgelast. De feesten en festivals die op Koningsnacht & Koningsdag zouden plaatsvinden, gaan dus helaas niet door.

Benieuwd welke festivals er wel / niet doorgaan de komende periode? Check dan ons andere corona artikel met een overzicht van festivals dit zijn afgelast of de datum verplaatst hebben.

Daarnaast hebben we ook een artikel geschreven over hoe het met jouw gekochte festival tickets zit. Heb je bijvoorbeeld recht op geld teruggaven, of zit het toch anders in elkaar?

En om er toch nog iets positiefs uit te halen, hebben wij een overzicht gemaakt van alle livestreams die aankomende tijd plaats zullen vinden. Zo kan jij alsnog feesten vanuit je eigen woonkamer!

Welke maatregelen kun je nemen?

We sluiten dit artikel af met enkele voorzorgsmaatregelen om het coronavirus niet verder te verspreiden. Deze tips komen van het RIVM:

  • Was je handen regelmatig
  • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
  • Gebruik papieren zakdoekjes

Mocht je vragen hebben over het virus, het RIVM is telefonisch bereikbaar via 0800-1351. Voor vragen over specifieke festivals kun je het beste de betreffende organisatie contacteren.

1 maart 2020

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter