Dit is de DJ Mag top 10 2022!

Dit is de DJ Mag top 10 2022!

Het Britse blad DJ Magazine stelt ieder jaar de DJ Mag top 100 samen. Het is een wereldwijde verkiezing waarbij deelnemers een lijst opstellen van hun vijf favoriete dj’s. Alle opgestuurde stemmen worden dan opgeteld en zo ontstaat er een maatstaf voor het succes van dj’s uit de hele wereld in de elektronische dance-muziek. In dit artikel zoomen wij in op de top 10 beste dj’s van 2022. 

10. Oliver Heldens

Oliver Heldens is een Nederlandse dj en producer. Je kunt hem ook kennen als het alias HI-LO. Zijn DJ-stijl is een mix van ’toekomstige’ house en dance. Daarnaast heeft hij een eigen houselabel Heldeep Records en brengt hij wekelijks podcasts genaamd Heldeep Radio uit. Het afgelopen jaar konden jullie zijn optredens meemaken tijdens o.a. Tommorowland, Parookaville & Mysteryland. Met zijn hits als: “I Was Made For Lovin’ You”, “Turn Me On” & “Mercury” heeft Oliver Heldens de tiende plek weten te bemachtigen. Helaas betekent dat wel, dat hij vergeleken met vorig jaar twee plekken is gedaald.

9. Don Diablo

Don Diablo is de artiestennaam van de Nederlandse producer en dj Don Pepijn Schipper. Zijn DJ-stijl is future house. Je kunt hem kennen van de nummers: “Bad”, “Hot Air Balloon” & de remix van “My Feelings For You”, het nummer van DJ Avicii. Naast muziek houdt Don zich ook bezig met mode. Hij maakt toekomstige kleding van de al-ontworpen items. Don Diablo was dit jaar te zien tijdens Airbeat One Festival & Freshtival. Dit jaar is hij geëindigd op de negende plaats in de top 100. Dat is twee plekken lager dan in 2021.

8. Timmy Trumpet

Timmy Trumpet is een dj en producer uit Australië. Daarnaast herkennen mensen hem ook van zijn grote trompettalent en te gekke dans skills. Zijn DJ-stijl kun je vooral energiek noemen, hij hecht zich niet aan een specifiek genre en maakt muziek van House, tot Hardstyle, tot zelfs Psytrance. Vooral de nummers “Freaks”, “Call Me” & “Mad World” klinken bekend in de oren als je de naam Timmy Trumpet kent. Twee weken terug trad hij nog op tijdens ADE op het Amsterdam Music Festival. Hij is dit jaar uitgeroepen tot nummer acht in de lijst van de 100 beste dj’s wereldwijd, dit is een stijging van één plekje.

7. Steve Aoki

Steven Hiroyuki Aoki, beter bekend als Steve Aoki, is een man van veel interesses. Deze Amerikaanse dj is namelijk ook een producer, muziekprogrammeur, platenbaas en ondernemer. Hij maakt vooral elektronische dansmuziek. Zijn nieuwe album ‘HiROQUEST’ maakte een grote indruk bij de fans. Vooral het nummer “Ultimate” werd goed ontvangen. Daarnaast kun je hem ook kennen van de nummers: “Mambo” & “Pursuit Of Happiness”. Hij heeft o.a. opgetreden tijdens Tomorrowland, Sziget Festival & Airbeat One Festival. Steve Aoki is binnen een jaar tijd maar liefst drie plekken gestegen en eindigt zo op de zevende plaats.

6. Afrojack

Met de artiestennaam Afrojack begon Nick Leonardus van de Wall op twintig jarige leeftijd zijn carrière in de muziekwereld. Afrojack is een Nederlandse dj en producer. Ook heeft hij een eigen platenmaatschappij ‘Wall Recodings’. Hij produceert muziek in de genres dance en electro. Zijn nummer “Ten Feet Tall” was een wereldwijde hit, waarbij iedereen de longen uit het lijf zingt. Daarnaast kun je hem kennen van andere nummers als: “Hero” & “Dirty Sexy Money”. Hij heeft dit jaar meerdere festivals in Nederland bezocht, waaronder 538 Koningsdag & Dream Village. Binnenkort treedt hij op, op Tomorrowland Winter Festival. Afrojack staat net als vorig jaar op de zesde plaats in dit lijstje.

5. Armin van Buuren

Armin van Buuren is een Nederlandse producer en dj. Zijn DJ-stijl is Trance muziek. De Nederlandse fans kunnen hem kennen van het nummer “Hold On”, die hij vorig jaar uitbracht samen met Davina Michelle. In het buitenland was vooral zijn nummer “Blah Blah Blah” een wereldwijde succes. Zo heeft Armin van Buuren in 2022 weer mooie sets gedraaid tijdens Mysteryland en AMF. Verder heeft hij een eigen vierdaags festival ‘This Is Me‘, die in de Ziggo Dome, Amsterdam wordt georganiseerd. Armin van Buuren staat al 21 jaar in de top vijf van de Top 100 DJ’s. Helaas is hij dit jaar wel twee plekken gedaald, maar hij heeft nog steeds een mooie vijfde plaats.

4. Alok

Alok is een Braziliaanse dj, componist en producer. Sinds het begin van zijn carriere probeert hij Braziliaanse basmuziek naar het wereldwijde niveau te brengen. Volgend jaar zal hij zelfs samen met zijn nieuwe album ‘Q12023’ een nieuwe documentaire uitbrengen, dat gaat over de aanwezigheid van inheemse volkeren en hun cultuur in onze samenleving te versterken via de entertainmentindustrie. Dankzij zijn hits: “Deep Down”, “Hear Me Now” & “Liberdade” heeft hij het ver geschopt de afgelopen tijd. Zo mocht hij optreden op festivals als Tomorrowland en EXIT Festival te zien. Alok staat dit jaar, net als het jaar hiervoor, op de vierde plek in de lijst.

3. Dimitri Vegas & Like Mike

Het dj- en producerduo Dimitri Vegas & Like Mike bestaat uit twee Belgisch-Griekse broers Dimitri Thivaios en Michael Thivaios. Het genre waar ze zich in specifiëren is dance. Bovendien hebben ze een eigen label genaamd ‘Smash The House’. Dit duo scoort hit na hit. Je kunt ze kennen van de nummers: “Instagram”, “Feel Your Love” & “Say My Name”. Door de jaren heen hebben zij op veel hoofdpodia gestaan, waaronder op het EXIT festival & Parookaville. Net als Afrojack zal het duo het komend jaar ook aanwezig zijn tijdens Tomorrowland Winter Festival. Dimitri Vegas & Like Mike zijn dit jaar gestegen naar de derde plaats, dat is twee plekken hoger dan vorig jaar.

2. David Guetta

David Guetta is een Franse dj en producent. Hij produceert vooral muziek in de house en dance-pop genres. Hij heeft veel bekende nummers op zijn naam staan. Er is bijna niemand die zijn naam niet kent, je hoort zijn nummer overal. Voorbeelden van zijn grootste hits zijn: “I’m Good (Blue)”, “Titanium” & “Sexy Bitch”. Op het Witte Eiland, Ibiza, is zijn F*** Me I’m Famous-feest eveneens een groot succes. David Guetta is helaas zijn eerste plek van vorig jaar kwijtgeraakt, maar hij heeft nog steeds een hele mooie tweede plaats te pakken.

1. Martin Garrix

Martijn Gerritsen, beter bekend als Martin Garrix, is een Nederlandse producer en dj. Hij is misschien pas 25 jaar oud, maar hij is al zeker een heel eind gekomen in de muziekwereld. Hij produceert voornamelijk pop en dance. Je kunt hem kennen van nummers als: “In The Name Of Love”, “Animals” & “Scared To Be Lonely”. Ook Martin Garrix zal binnenkort weer voor een onvergetelijke optreden zorgen tijdens Tomorrowland Winter Festival. Super vet, maar voor hem simpel gezegd een gewoonte aangezien hij al vaker op Tomorowland heeft mogen staan. Op 20-jarige leeftijd stond hij voor het eerst op de eerste plek van de Top 100 DJ’s. Dit jaar is hij weer een plekje gestegen en staat Martin Garrix weer op de eerste plek. Daarmee heeft hij de titel van de beste DJ 2022.

Dit was dan de DJ Mag top 100! Ben jij het eens met de top 10 van dit jaar of mis je nog één van jou favoriete dj’s hiertussen? Laat het aan ons weten 😉

31 oktober 2022

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter