Gaan festivals na 1 juni wél door?

Gaan festivals na 1 juni wél door?

Dit artikel is verouderd. Benieuwd naar de laatste ontwikkelingen? Check onze nieuwe festival blog over corona in 2022.

Update 21-04: Het kabinet heeft zojuist antwoord gegeven op onze bovenstaande vraag. Alle evenementen en festivals zijn afgelast tot 1 september. Bekijk ons artikel hierover!

Allereerst is het natuurlijk lastig om hier al een concreet en duidelijk antwoord op te geven. Wij hebben immers geen glazen bol. Voor bijna elke branche binnen Nederland is het een onzekere tijd, dus ook voor de evenementenbranche. In dit artikel zullen we je op de hoogte brengen van de laatste nieuwtjes rondom festivals ná 1 juni en vertellen we je ook wat onze verwachtingen zijn voor de rest van het festivalseizoen.

Festival Oorspronkelijke datum Info
Vestrock 5 t/m 7 juni 2020 Dit festival is afgelast, verplaatst naar 4 t/m 6 juni 2021
Julianapop 20 juni 2020 Dit festival is afgelast
Drift Festival 11 t/m 13 juni 2020 Dit festival is afgelast, verplaatst naar 10 t/m 12 juni 2021
Legacy Festival 13 juni 2020 Dit festival is afgelast, verplaatst naar 29 augustus 2020

Mañana Mañana

18 t/m 22 juni 2020 Dit festival is afgelast, verplaatst naar 10 t/m 13 juni 2021

Op dit moment zijn er helaas al twee festivals die hebben aangekondigd niet van start te gaan na de periode waarin evenementen verboden zijn, tot 1 juni dus. Een daarvan is Julianapop dat op 20 juni zou worden georganiseerd, de organisatie zegt het volgende hierover ”Met pijn in het hart laat de organisatie van Julianapop weten dat de 27e editie van het festival niet doorgaat. Met de uitbraak van het coronavirus en de momenteel geldende richtlijnen en maatregelen in ons land, is de toekomst voor Julianapop 2020 te onzeker.  Dit is de eerste keer dat het evenement, dat zou plaatsvinden op 20 juni 2020, wordt afgelast.”, aldus de organisatie van Julianapop. Zij hebben hier een duidelijke keuze in gemaakt en gekozen voor zekerheid uit bescherming van hun bezoekers en medewerkers.

Verder heeft ook Vestrock (Hulst) laten weten dat ze de editie van dit jaar helaas maar begrijpelijk zullen afblazen, dit festival vond namelijk al plaats van 5 tot en met 7 juni. Dit zou al een week na ”opheffing” van alle maatregelen zijn. Ze hebben de kaartkopers laten weten dat hun kaartjes geldig zullen blijven voor de editie in 2021. Dit is een goede en nette oplossing tegenover de ”bezoekers”. Het is voor een organisatie ook een zeer lastige periode met nul inkomsten en we moeten er samen maar het beste van maken.

Helaas heeft Drift Festival ook laten weten dat hun festival halverwege juni 2020 ook zal worden afgelast en is verplaatst naar volgend jaar medio juni. De organisatie liet het volgende bericht achter op hun Facebookpagina, ”Het doet pijn, maar helaas zien we ons vanwege de afgelopen maandag aangekondigde en aangescherpte COVID-19-maatregelen genoodzaakt om Drift Festival 2020 te verplaatsen naar 10 t/m 12 juni 2021. Onze gedachten zijn bij iedereen die door deze crisis geraakt wordt. Vooral ook aan al die mensen die zich dag in, dag uit inzetten om hem te boven te komen. Volg de richtlijnen van het RIVM: blijf thuis en zorg goed voor elkaar. Samen gaan we dit doorstaan.”, aldus de organisatie van Drift Festival…

Zullen andere festivals wél doorgaan na 1 juni?

Ja, dit is natuurlijk een lastige vraag. Niemand weet hier ook een duidelijk antwoord op te geven, het is namelijk voor iedereen nog onduidelijk hoe het virus zich verder ontwikkelt in de loop van de tijd. Wij van Festival Fans denken wel dat het kabinet een verstandig besluit heeft genomen om alle evenementen en festivals te verbieden tot 1 juni. Hiermee wordt de kans natuurlijk groter dat deze maatregelen een positief effect zullen hebben op de rest van het festivalseizoen. Hoe meer en langer mensen thuis blijven, hoe sneller het virus onder controle is!

31 maart 2020

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter