Vaccinatie geldt vanaf 23 juni als toegangstest

Vaccinatie geldt vanaf 23 juni als toegangstest

Dit artikel is verouderd. Check onze nieuwe festival blog over corona in 2022 voor de laatste ontwikkelingen.

Minister Hugo de Jonge heeft in de Tweede Kamer gezegd dat de CoronaCheck-app vanaf 23 juni ook vaccinaties moet genereren. Dit houdt in dat als je gevaccineerd bent, je geen toegangstest meer hoeft te doen voor het bezoeken van festivals, events en locaties. Op dit moment is het namelijk nog nodig om een toegangstest te doen ook al ben je gevaccineerd.

Ideaal?

Een testsamenleving is natuurlijk nooit ideaal geweest, daar zijn we het allemaal over eens. Tóch is het voor degene die zich willen laten vaccineren een positieve stap de juiste richting in. Hopelijk gaan de meeste festivals vanaf 1 juli weer volle bak van start en dan zit je er niet op te wachten iedere keer een test af te nemen in de hoop dat hij nog eens negatief is ook.

Vaccinaties en testen worden uiteindelijk verwerkt in de welbekende CoronaCheck-app. Wegens privacyredenen geeft de CoronaCheck-app alleen aan wat je initialen zijn, wat je geboortedatum is en of je een geldige QR-code hebt (een test of vaccinatie wordt omgezet naar een QR-code). Er staat niet bij of je een test hebt afgenomen of gevaccineerd bent.

Buitenlandse festivals

Natuurlijk hebben de rest van de (EU)landen ook hun eigen regels en visie op de corona maatregelen en het reisadvies. ‘Sommige lidstaten willen dat er pas 14 dagen na vaccinatie een DCC kan worden afgegeven, omdat de bescherming tegen het virus dan pas optimaal is.’ Laat NOS weten. Nederland zal er binnen de EU op aandringen dat de vaccinaties direct geldig zijn in plaats van 14 dagen na het ontvangen zodat mensen direct op vakantie/naar een buitenlands festival kunnen gaan na een vaccinatie. Op NOS lees je meer over wat Nederland voor ogen heeft op het gebied van vaccineren en testen.

Echter is het nog onduidelijk hoe het zit met de meeste festivals die georganiseerd worden in het buitenland. Veel festivalorganisaties hebben de festivals al verplaatst naar 2022 of gecanceld. Hoe het precies zit met het de toegangstesten en het reisadvies voor buitenlandse reizen/bezoeken kan worden bekeken op nederlandwereldwijd.nl. Hieronder is een lijst te zien met buitenlandse festivals die (mogelijk) doorgaan deze festivalzomer.

Festival Datum Land
Fusion Festival 24 t/m 27 juni Duitsland
Beauregard Festival 1 t/m 4 juli Frankrijk
EXIT Festival 8 t/m 11 juli Servië
Let It Roll 5 t/m 7 aug Tsjechië
The Qontinent 13 t/m 15 aug België
Pukkelpop 19 t/m 22 aug België
W-Festival 26 t/m 29 aug België
Tomorrowland  27 t/m 29 aug & 3 t/m 5 sept België
Dimensions Festival 2 t/m 6 sept Kroatië
Voodoo Village 4 sept België
Airbeat One Festival 8 t/m 12 sept Duitsland
Wireless Festival 10 t/m 12 sept Engeland
Cercle Festival 11 & 12 sept Frankrijk

10 juni 2021

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter