Wanneer mogen festivals weer plaatsvinden?

Wanneer mogen festivals weer plaatsvinden?

De vraag die momenteel alle festival fans bezighoudt: wanneer mogen er weer festivals georganiseerd worden? Op deze pagina blijven we je op de hoogte houden van de laatste corona ontwikkelingen met betrekking tot evenementen en festivals. De branche probeert met creatieve ideeën van alles te organiseren maar is afhankelijk van het overheidsbeleid. Het is daarom nog niet zeker vanaf welke datum festivals weer mogen plaatsvinden, maar er zijn genoeg ontwikkelingen.

Laatste corona festival nieuws

15-01-2021: België hakt in maart knoop door
Vele festivalorganisaties verkeren nog in onzekerheid. Gaan festivals in 2021 door, wanneer kan er met de voorbereiding worden gestart, en staat de overheid mogelijk garant voor deze kosten? In Nederland is hier nog geen besluit over genomen. In België willen ze midden maart duidelijkheid verschaffen. Zo weten niet alleen organisaties maar ook festivalbezoekers waar ze aan toe zijn.


12-01-2021: Lockdown verlengd, testevenementen gaan niet door
De lockdown, die t/m 19 januari liep, is met drie weken verlengd tot 9 februari. Testevenementen die vanaf 22 januari op het programma stonden gaan voorlopig dus niet door. Deze events worden georganiseerd door Fieldlab Evenementen om te kijken wat er allemaal mogelijk is.


11-01-2021: “Naald erin en knallen!”
Berend Schans, directeur van de Vereniging Nederlandse Poppodia en -Festivals, vindt dat Nederland een voorbeeld moet nemen aan Israël als het om de vaccinatiestrategie gaat. “Gewoon naald erin en knallen. De hele dag en nacht door. Hoe eerder we deze periode achter ons kunnen laten, hoe beter. Ik hoor nu dat gezonde, jonge mensen zoals ik pas in september aan de beurt zijn. Dat duurt echt veel te lang.” Lees het hele stuk van Schans op Het Parool.

Agenda Testevenementen

Wanneer mogen we eindelijk weer festivallen? Moet eerst iedereen gevaccineerd zijn, krijg je dan een speciaal bewijs, wordt er gewerkt met sneltesten, vragen vragen vragen. De komende periode wordt er in ieder geval al wel getest. Check onderstaande lijst voor de komende testevenementen:

  • Onder voorbehoud: 22-01-2021 Almere City – FC Dordrecht – 1.500 supporters (groepen 200, 600 en 700 fans)
  • Onder voorbehoud: 29-01-2021 NEC – Jong FC Utrecht

Meer nieuws

11 januari 2021

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.